ŽARKO PUHOVSKI:

'Napustio sam EPH jer nisam želio urednika iz lošeg desničarskog lista'

19.03.2015 u 10:23

Bionic
Reading

'Otišao sam iz Nadzornog odbora EPH jer nisam mogao prihvatiti to da na čelo lijevo-liberalnog lista dođe glavni urednik iz lošeg desničarskog lista', pojasnio nam je razloge odlaska Žarko Puhovski, već desetak dana bivši član NO-a najvećeg domaćeg novinskog izdavača

Podsjetimo, Puhovski je ušao u NO nakon što je EPH od Ninoslava Pavića preuzeo odvjetnik Marijan Hanžeković. Puhovski je, kao potpredsjednik, u peteročlani NO imenovan 30. prosinca 2014. zajedno s Anom Hanžeković, kćerkom vlasnika Marijana, splitskim ekonomistom Dejanom Kružićem, generalom i profesorom na ETF-u Krešimirom Ćosićem i fra Ilijom Živkovićem

'Nisam vidio kako to glavni urednik iz desničarskog lista može voditi i unaprijediti koncepciju lijevo-liberalnog lista i zato sam odlučio otići', pojasnio je Puhovski.

Na mjesto glavnog urednika u Jutarnji list polovicom veljače stigao je Goran Ogurlić iz Večernjeg lista.

Upitan je li možda bilo pritisaka na njega od vlasnika zbog njegovih javnih komentara oko ponovnog stavljanja iza rešetaka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kojem je Hanžeković jedan od odvjetnika, Puhovski kaže kako mu nikad nitko nije prigovarao zbog toga.

'Da je pokušao, tek onda ne bih napustio NO. Ovdje se naprosto radi o tome da se nismo slagali oko temeljnih stvari i odlučio sam otići jer sam procijenio da nema smisla da budem oporba u NO-u', zaključio je Puhovski.

Prije Puhovskog EPH je napustila predsjednica Uprave Zrinka Vuković Berić, a na toj se poziciji zadržala tek mjesec dana. Ona se vratila na stari posao u Odvjetničko društvo Hanžeković i partneri, u kojem je radila kao direktorica financija i prokuristica.