sjednica vlade

Plenković: Predložio sam Milanoviću da privremeno produžimo mandat ravnatelju SOA-e

03.05.2024 u 09:25

Bionic
Reading

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade je, među ostalim, odluka o pribavljanju nefinancijske imovine Ministarstva zdravstva nabavom dva plovila - mobilne brodice ljekarne s medicinskom i uredskom opremom i softverom, iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026.

Na sjednici Vlade također je Godišnje izvješće o radu Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2023. te Izvješće o namjenskom trošenju sredstava za isplatu pomoći za opskrbu energijom ugroženih kupaca u 2023. No prije nego što se krenulo s točkama dnevnog reda, premijer Andrej Plenković održao je uobičajeno uvodno izlaganje u kojem je komentirao aktualne događaje.

Govorio je o obljetnici akcije Bljesak i u tom kontekstu podsjetio da je uveličana preletom tri borbena aviona Rafale, koje smo kupili od Francuske, a koji su preletjeli veći dio teritorija Republike Hrvatske.

DEMONSTRACIJA SILE

Rafalei su oduševili Hrvatsku, pogledajte najbolje fotografije preleta

Pogledaj galeriju

Spomenuo je 'netočnu tezu opozicije da je inflacija pojela rast plaća' te naglasio da su porasle 30 posto.

Rekao je da države središnje i istočne Europe posljednjih mjeseci imaju veću inflaciju od Hrvatske, poput Mađarske, Slovačke, Poljske...

  • +2
Sjednica Vlade RH Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Povodom današnjeg posjeta Vukovaru, Plenković je naglasio koliko je država financirala obnovu tog grada.

'Uputio sam prijedlog predsjedniku RH o privremenom produženju mandata ravnatelju SOA-e Danielu Markiću do formiranja nove Vlade kako bi SOA mogla funkcionirati, a to je vezano za prethodno imenovanje načelnika Glavnog stožera OSRH, generala Tihomira Kundida', rekao je Plenković.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vlada RH