ODGOVOR MILANOVIĆU

Plenković: Zamislite da ja sad otkrijem seksualnu orijentaciju nekog SDP-ovca ili novinara

12.01.2024 u 14:12

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvovao je u Đakovu na 16. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Na početku je zahvalio svima koji su sudjelovali na Savjetu. “Ovo je kontinuitet naše politike jer je fokus Vlade od početka bio na Slavoniji Ostvarili smo 2,5 milijardi eura ulaganja u razne projekt i pomogli rast ovih pet županija”, rekao je.

“Ovaj projekt ima zadatak da digne Hrvatsku na prosjek EU-a, ali i regije u Hrvatskoj. Pozdravljam povratak Hrvatske vojske u Beli manastir, to je projekt koji će do 2026. realizirati ministar Anušić”, dodao je.

Osvrnuo se na afričku svinjsku kugu i ponovio tezu o dvije Hrvatske.

Na pitanje o niskim plaćama u Slavoniji i iseljavanu rekao je da se ljudi koji žive u Slavoniji sjećaju vremena prije i što je sve napravljeno. “Broj projekata koji je realiziran je toliko velik da Slavonija izgleda osjetnu drugačije. Rekli smo i ovdje da nećemo koridor VC5 napraviti kao brzu vestu nego kao autocestu i to će sada biti europski koridor, pa smo otvorili regionalni centar za voće i povrće da naši poljoprivrednici mogu pohraniti svoje proizvode, tu je najvažniji projekt zdravstva, a to je novi KBC Osijek. Ja sam vidio te nacrte, to izgleda stvarno impresivno”, naveo je i dodao da i drugi dijelovi dobivaju obnovljene bolnice, a da će Zagreb dobiti cijeli niz novih bolnica nakon obnove od potresa.

Upitan o šokantnoj Milanovićevoj izjavi da je Habijan gej rekao je kako 'već dva tri dana imamo orkestrirana zgražavanja i gotovo patničkih izjava nekih medija oko njegove izjave oko jedne televizijske kuće', kazao je Plenković. 'To je trajalo dva dana i tu je bio veliki hajp lijevih medija, svi su se uzbudili oko toga', prenosi Dnevnik.hr.

'Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara ili političara, tko je kojeg seksualnog opredjeljenja? Vjerojatno bi ovi isti, mene ponovno proglašavali Staljinom, diktatorom, faraonom, bezobraznikom, kako se usuđuje i kako može. Što će se sad dogoditi? Sad će ponovno šutjeti. Kao što su šutjeli kad je taj isti Milanović vrijeđao novinara N1 televizije. Mora svatko normalan vidjeti te dvije Hrvatske. Da je obrnuto, svi portali bi već prštali od osuda. Lako je za moj stav, Milanović je problem, nije Habijan. Neka moralizatori kažu što misle', rekao je naglasio dvostruke standarde.

Ja sam čuo da je Milanović kandidat za glavnog tajnika NATO-a i da je onda zapikirao to mjesto, naveo je premijer odogarajući na pitanje je li njegov cilj zamijeniti Charlesa Michela u Europskom vijeću.

'Zamislite da je netko iz HDZ-a počeo prozivati seksualnu orjentaciju novinara. Pa to bi bio veliki skandal', kazao je Plenković. Smatra da je Milanović jako opterećen čovjek. 'Ne znam što je radio zadnjih mjesec dana jer ga nitko nije vidio, ali on je opterećen čovjek i meni ga je malo žao', kazao je Plenković.

Premijer je kazao je MIlanović ovo danas napravio napravio i da je to što je učinio zlo.

'Prepametan je da ovo što je učinio nije bilo namjerno', kazao je premijer.