stupanj tajnosti

Pogledajte što je odlučeno na zatvorenom dijelu sjednice Vlade

16.05.2024 u 13:44

Bionic
Reading

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade usvojena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara - Vijeće za opće poslove (GAC), 21. svibnja 2024. te Vijeće za promet, telekomunikacije i energetiku, u formatu ministara telekomunikacija (TTE Telecom), 21. svibnja 2024.

S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, postupak postizanja rješenja označen je stupnjem tajnosti, stoga točku Vlada navodi da nije u mogućnosti objaviti. Donesen je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje privremenih konzularnih ureda. Točka je označena stupnjem tajnosti te ni nju nisu objavili, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.