ŠKOLSTVO NA NOGAMA

Sindikat Preporod: Nema nikakvog smisla da nastavnici dolaze u srednje škole, svi se mogu zaraziti!

13.03.2020 u 14:27

Bionic
Reading

Sindikat Preporod poziva Vladu da preispita štetnu i opasnu odluku da svi zaposlenici u školama, pored organizirane virtualne nastave, od ponedjeljka, 16.ožujka, trebaju biti na svojim radnim mjestima

Radi se o prvoj ozbiljnijoj pogrešci Vlade u ovladavanju situacijom izazvanom koronavirusom, ocijenio je sindikat u priopćenju.

Dok se takvom rješenju u osnovnoškolskim ustanovama opravdanje može pronaći u organizaciji prihvata učenika, čiji roditelji nikako ne mogu osigurati siguran boravak svojoj djeci kod kuće, u srednjoškolskim ustanovama nema nikakva opravdanja za to.

U osnovnim bi školama, ako se ustrajava na mogućnosti prihvata učenika, broj zaposlenika koji dolaze na posao morao ovisiti o broju učenika koji dolaze u školu.

Inzistiranje na dolasku na posao svih zaposlenika nepotrebno je izlaganje zaposlenika mogućnosti zaraze pri dolasku na posao i odlasku s posla, kao i za vrijeme boravka u školi.

Stoga Preporod poziva Vladu da povuče spornu odluku i obvezu dolaska na radno mjesto u iduća dva tjedna odredi samo zaposlenicima koji su neophodni za minimalno funkcioniranje škole u izvanrednim okolnostima.