radno jutro

Prva sjednica novog saziva Sabora, Vlada dodijeljuje nagradu Baby Lasagni

16.05.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Na konstituirajućoj sjednici 11. saziva Hrvatskog sabora, koju je za 16. svibnja u 11h sazvao predsjednik RH Zoran Milanović, novoizabrani zastupnici izabrat će predsjednika i potpredsjednika Sabora te članove Mandatno-imunitetnog povjerenstva

Osim toga, zastupnici će položiti svečanu prisegu kojom započinju obnašati svoju dužnost, a istodobno će prestati mandat zastupnicima prethodnog saziva Sabora. Odluku o sazivanju prvog zasjedanja donio je predsjednik Zoran Milanović, na temelju odredbi Ustava i Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor.

Također, danas se u 8.30 održava sjednica tehničke vlade na čijem je dnevnom redu 12 točaka, među kojima su prijedlog odluke o nabavi opreme za prevenciju, dijagnostiku i liječenje osoba oboljelih od raka, radi provedbe projekta iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. te prijedlog odluke o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna. Ako se pregovori HDZ-a i Domovinskog pokreta brzo završe, mogla bi to biti zadnja sjednica tehničke vlade, jer bi se sljedeći tjedan mogla sastaviti nova koalicijska vlada.

  • +10
Raspušten 10. saziv Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL