novo logično

Ravnateljstvo Civilne zaštite objašnjava zašto je otvorilo gmail.com adresu za pomoć stradalima u potresu, a ne mup.hr

02.01.2021 u 18:08

Bionic
Reading

Sigurno ste se zapitali, ako ste primijetili, zašto je Civilna zaštita otvorila gmail adresu za zaprimanje pomoći obiteljima stradalima u potresu, a ne recimo na domeni @mup.hr što bi bilo sasvim logično s obzirom da se radi o državnoj instituciji

Iz Stožera civilne zaštite poslali su priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti.

'Gmail adresa stozerpetrinja@gmail.com je otvorena zbog toga što je pristup putem web maila na @mup.hr izvan domene mup-net mreže ima odgodu i ograničen pristup iz sigurnosnih razloga kada se pristupa uz pomoć satelitskog interneta koji je i postavljen u zapovjedno komunikacijsko vozilo Ravnateljstva civilne zaštite.

Kako bi zaprimali potrebe za pomoć obiteljima pogođenih potresom u realnom vremenu bez odgode te žurno djelovali sukladno tome izrađen je korisnički račun na domeni @gmail.com.

Također na Gmail se može pristupati s više računala istovremeno, što je bitno jer više ljudi radi na tome. MUP-ova domena ima zaštitu te mail adrese koje imaju neku reklamu ne prolaze, a ovdje se zaprimaju ponude za pomoć raznih tvrtki.

Molimo građane koji predaju Zahtjev za dodjelu kontejnera da to učine isključivo putem e-pošte stozerpetrinja@gmail.com ili broj 0981818986. Broj mobitela objavljen putem nekih društvenih mreža nije kontakt broj za predaju spomenutih zahtjeva. Također, apeliramo i pozivamo da se držite uputa koje objavljuje Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH', navodi se u priopćenju.

  • +14
Posljedice potresa u Petrinji Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX