UNATOČ KORONI

Rezultati bolji od očekivanih: Raste broj dolazaka turista, poznato je i kojih pet gradova su hit destinacije

10.08.2020 u 19:34

Bionic
Reading

Turistički rezultati bolji su od očekivanih. Unatoč koronavirusu, u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvaren je rast u dolascima s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Poljske

U prvih devet dana kolovoza ostvareno je više od milijun dolazaka i 7,2 milijuna noćenja, što je oko 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju. Top destinacije su Rovinj, Poreč, Medulin, Crikvenica i Umag, piše Dnevnik.hr.

Početkom kolovoza bilježimo 18 posto više domaćih gostiju, 16 posto više gostiju iz Poljske, 10 posto više Slovenaca i 6 posto više turista iz Njemačke.

'U destinaciji boravi 22 tisuće gostiju, što je oko 70 posto u odnosu na lani. Naravno da smo ugodno iznenađeni brojkama, naročito s njemačkog tržišta", kazao je Nenad Velenik iz TZ-a Poreč.

'Objekti u domaćinstvu su se počeli sve bolje puniti, završili smo sedmi mjesec sa 71 posto prošlogodišnje popunjenosti, kampovi su ostvarili 69 posto prošlogodišnjih noćenja, a hoteli 49 posto', rekla je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera.

  • +4
Vodice: Lučka kapetanija provodi akciju pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Među razlozima zašto biraju Kvarner, turisti spominju blizinu zapada, sigurnost i kvalitetu usluga. Uglavnom dolaze individualni gosti koji popune privatne smještaje i kampove, dok se hoteli više bukiraju od kolovoza, piše HRT.

'Objekti s pet zvjezdica popunjeni su najviše, čak 86 posto u odnosu na lani. Ide se na kvalitetu, a ne masovnost. - Prednjači najbolji smještaj. To je ono što i s terena čujemo. Iz restorana govore kao da je došla jedna bolja klijentela koja i više troši, a to je ono što je i nama bio cilj kroz sve ove godine da s podizanjem kvalitete usluge, smještaja i proizvoda, upravo privučemo te goste', ističe Peršić Živadinov.