I SLUŽBENO BIVŠI PREMIJER

Sanader: Nema potrebe za prijevremenim izborima

02.07.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Nema potrebe za prijevremenim izborima jer je ova vlast osvojila povjerenje građana, kazao je bivši premijer Ivo Sanader nakon što je i službeno podnio ostavku

Nakon što je predsjedao svojom posljednjom sjednicom Vlade kao premijer, Ivo Sanader je zahvalio svim svojim suradnicima, medijima i građanima na povjerenju. Istaknuo je da je siguran da će ova vlada 'i dalje nastaviti služiti građanima u nešto drukčijem sastavu'.

Kazao je i da je obavio konzultacije s predsjednikom Mesićem na kojima je bila prisutna i Jadranka Kosor te je siguran da će sve biti brzo obavljeno bez spekulacija i prizivanja izbora. Dodao je i da je predsjednik na istoj 'crti razmišljanja'.

Izjava dana u Timesu

Američki magazin Times na svom je portalu među izjavama dana uvrstio i oprištajnu izjavu Ive Sanadera: 'Ja sam svoju dionicu odradio, sada je vrijeme za druge'.

Naglasio je da očekuje da će, s obzirom na to da nova Vlada ima većinsku potporu u Hrvatskom saboru i dovoljan broj zastupničkih potpisa, to biti obavljeno vrlo brzo.

'Očekujem da će to sve biti obavljeno u vrlo brzom roku, da se ne ostavi nikakav prostor za nikakve spekulacije ili prizivanje novih izbora. Za tim nema potrebe. Postoji parlamentarna većina koja je dobila povjerenje građana na izborima 2007. i to povjerenje ćemo opravdati do kraja', rekao je Sanader.

Poručio je da 'ta parlamentarna većina, u nešto izmijenjenom sastavu, nastavlja dalje'.

Ustvrdio je da je to i stav predsjednika Mesića. 'Predsjednik je, naravno, na istoj crti, kao i uvijek kad smo nas dvojica razgovarali o bilo kojoj temi, a kad nismo dopustili da se razgovara preko medija', zaključio je Sanader.'Bila mi je čast sjediti na ovom mjestu', rekao je Sanader na kraju sjednice. Cijela sjednica Vlade protekla je u šaputanjima između premijera i njegove nasljednice Jadranke Kosor, primijetili su novinari.