PORAZ RONKA

SDP izgubio Požegu za 46 glasova

Bionic
Reading

SDP-ov eksperimet u Istri nije uspio i tamo je na vlasti ostao IDS. Na čelu Zadra bit će HDZ-ov Božidar Kalmeta, u Šibeniku vodi HDZ-ov Željko Burić

Uz ogradu da je obrađeno jako malo biračkih mjesta, u Slavonskom Brodu vodi aktualni prvi čojek grada Mirko Duspara, u Dubrovniku HNS-ov Andro Vlahušić. U Sisku bi Dinka Pintarića mogla zamijeniti SDP-ova Kristina Ikić Baniček. SDP je izgubio Požegu gdje je razlika između HDZ-ovog Vedrana Neferovića i SDP-ovog Zdravka Ronka bila 46 glasova!

Što se županija tiče, tu je HDZ u prednosti. Potvrdili su Šibensko - kninsku, Zadarsku, Splitsko - dalmatinsku, Karlovačku, Požeško - slavonsku županiju.

SDP-u ostaje Sisačko-moslavačka dok HNS-ovi kandidati imaju Varaždinsku i Međimursku županiju. U Bjelovarsko - bilogorskoj županiji pobijedio je bivši HSS-ovac Damir Bajs kojeg je podržao HNS.

HDZ-u i Šibensko-kninska županija i Šibenik

SDP-ovac Ante Županović nije uspio zadržati vlast u Šibeniku. Tankom prednošću ga je nadigrao HDZ-ovac Željko Burić, s rezultatom 49,35 posto: 48,40 posto.

HDZ-ovac Goran Pauk zadržao je Šibensko-kninsku županiju. Pobijedio je SDP-ovu Anitu Baru rezultatom: 54,74 posto : 41,77 posto glasova.

Zoran Gregurović ( HDZ) novi je gradonačelnik Krapine koji je osvojio 50,28 posto glasova birača dok je SDP-ov Željko Pavić osvojio 48 posto.

SDP-ov Ivan Hanžek osvojio je čelno mjesto u Zaboku s 54 posto glasova dok je kandidat grupe birača Branko Piljek osvojio nešto više od 44 posto glasova.

Drago mi je što su birači prepoznali moj program i tim kao novu snagu, novu energiju koja će upravljati Krapinom. Imao sam jakog protivnika koji je imao i jaku potporu s vrha stranke i tim je moja pobjeda još veća. Nakon ovih izbora u Krapini će postojati samo jedna stranka a to je grad Krapina i očekujem suradnju i dogovore sa svim političkim strankama oko projekata važnih za Krapinu, izjavio je za Hinu novi gradonačelnik Zoran Gregurović.

Mjesto župana već u prvom krugu izbora osvojio je SDP-ov Željko Kolar