PIŠEM TI PISMO

Šefu Sabora nakon Josipovića pisao i Vukšić

16.10.2014 u 16:57

Bionic
Reading

Nakon predsjednika Ive Josipovića pismom se Josipu Leki, predsjedniku Sabora obratio i Branko Vukšić, nezavisni zastupnik. Povod je Vukšićeva obraćanja nezadovoljstvo činjenicom da se nezavisni zastupnici nalaze, prema njegovu mišljenju, u lošijoj poziciji u Saboru od zastupnika koji su članovi stranaka

U poduljem pismu koje u cijelosti možete pročitati klikom na link Vukšić navodi da 'u Saboru postoje dvije vrste zastupnika – prvog i drugog reda'. Tu tezu podcrtava činjenicom da mandat nezavisnog zastupnika vrijedi manje nego mandat članova stranke, a uz to Leki spočitava i to da neovisni zastupnici ne mogu biti članovi odbora i izaslanstava.

'To je zato što o tome odlučuju stranke… Zar nije žalosno da politički doajen Slavko Linić nije član odbora na kojima se vode stručne rasprave o financijama ili privredi. Zar nije žalosno da zastupnik Baranović nije član odbora za poljoprivredu iako zna o poljoprivredi, odnosno o ribarstvu više od svih nas? Zar nije žalosno da Vesna Škare Ožbolt nije – kao bivša ministrica i pravna stručnjakinja – članica Odbora za pravosuđe?' pita se Vukšić koji pismo zaključuje zahtjevom da se navedena problematika stavi na dnevni red Sabora.