VAPAJ IZ TOVARNIKA

'Smećem iz Europe zatrpavaju srijemske oranice'

25.02.2015 u 11:12

Bionic
Reading

Mještani Općine Tovarnik suočavaju se već dulje vrijeme s pravom ekološkom katastrofom. Kolone kamiona svakodnevno prolaze kroz Tovarnik na putu prema graničnom prijelazu. Nesavjesni vozači kamiona koji čekaju na prijelaz granice ostavljaju iza sebe hrpe smeća koje se protežu kilometrima pored ceste koja spaja Tovarnik i Ilaču. No ni mještani nisu ništa bolji, jer odlažu ogromne količine otpada na ilegalni deponij, požalio se tportalu Ante Ivanković, predsjednik Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika

'Raznovrsnost smeća naprosto fascinira, kao i njegova količina koju se pogledom ne može obuhvatiti. Riječ je pretežito o umjetnim, nerazgradivim otpadnim materijalima koji trajno zagađuju oranice', ističe Ivanković koji je sramotne prizore fotografirao i poslao na adresu tportala.

Proziva čelne ljude Općine Tovarnik da ne poduzimaju ništa kako bi se ovaj veliki problem riješio.

'Sramotno je da se sve to odvija mjesecima na očigled svih koji tuda prolaze, a iznenađuje da smeće izgleda ne smeta ni vlasnike mnogobrojnih oranica s usjevima. Žalosno je da dvije godine nitko ništa u općini ne poduzima da spriječi neodgovorne mještane koji odlažu ogromne količine smeće na ilegalno odlagalište otpada u neposrednoj blizini katoličkog groblja u Tovarniku', upozorava Ante Ivanković.

Apelira na općinsku vlast, ali i mještane da hitno reagiraju kako bi se čim prije krenulo u sanaciju onečišćenih oranica, kanala i ilegalnog odlagališta otpada i na taj način zaustavilo daljnje zagađivanje okoliša.