OSTOJIĆ JOŠ ŠUTI

Snimka dokazuje: Policija je brutalno mlatila navijače

29.11.2012 u 22:37

Bionic
Reading

Interventna policija bez sumnje je nepotrebno primijenila vrlo brutalne metode protiv navijača Hajduka i mještana koji su se zatekli u blizini nakon ovotjedne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa u mjestu Sveti Ivan Zelina. Dio intervencije vidljiv je u videu koji donosimo u prilogu

Na desetominutnoj snimci objavljenoj na Youtubeu jasno se vidi da je policija nekoliko puta napala skupinu od nekoliko stotina navijača, koji - barem po ovom dokazu - to ničim nisu isprovocirali. Čuju se i zapovijedi policajcima da 'pripreme palice', kao i razgovor zgranutih mještana koji su cijeli događaj snimili.

U međuvremenu se u javnosti pojavilo i svjedočenje 53-godišnjeg Stipe Tomića, koji je detaljno opisao početak incidenta. On tvrdi da su interventni policajci ušli u lokal u kojemu je pet mladića potpuno mirno ispijalo pivo i družilo se s mještanima te da su ih potom bez razloga počeli brutalno batinati.

Tomić je opisao da su policajci nemilosrdno udarali mladiće koji su vezani ležali na podu te da su se nešto kasnije vratili u lokal i naredili konobarici da obriše krv s poda 'kako novinari ne bi snimili'.

Policijska brutalnost u Zelini

Kako doznajemo, o postupanju dijela zagrebačke policije u Zelini raspravljat će i povjerenstvo za rad na pritužbama u MUP-u, tijelo koje je imenovano ove godine i koje se sastoji od jednog predstavnika MUP-a i dvije osobe iz udruga civilnog društva. Navodno su iz MUP-a na adresu povjerenstva već poslali svoju verziju događaja u Zelini, no još uvijek je ne žele javno objaviti.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić još uvijek se nije oglasio o teškim optužbama na račun policije.