OBRUŠILI SE NA JOVANOVIĆA

'Sramota, ukrali ste učiteljima Božić!'

03.12.2013 u 12:45

Bionic
Reading

Iako su tema na raspravi u Saboru bile ceste i željeznice, oporbeni saborski zastupnici nisu mogli prešutjeti odluku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prema kojoj učitelji i nastavnici neće dobiti naknadu za prijevoz za prosinac, nego će im taj iznos biti isplaćen tek u siječnju

Posebno se za učitelje zabrinula HDZ-ova Đurđica Sumrak. 'Pitali ste tko će ovoga Božića slaviti. Ja znam tko neće. Neće sigurno hrvatski učitelji i profesori kojima je danas beskrupulozno najavljeno da njihov prijevoz neće biti plaćen. Oni neće imati za Božić, oni neće putovati ni vlakovima, neće putovati ni autima, neće kupiti benzin, neće imati. Zbog čega? Zbog beskrupuloznog ministra Jovanovića i ove Vlade, zbog nesocijalne Vlade koja se kune u sve, a čini ništa. Ponižava najponiženiji već sloj u ovoj Hrvatskoj, to su prosvjetari. Pa što možemo onda očekivati? Što možemo očekivati od naše mlade generacije kad njihovi profesori imaju najmanje plaće u Hrvatskoj? Ovaj Božić ukraden je profesorima i učiteljima, posebice onima koji putuju iz svoga mjesta po 100 i 200 km da bi tamo radili. Sramota. Ukrali ste im Božić. Sram bilo Vladu', razljutila se Sumrak.

Dok su ljudi njegovih godina bili mladi, sanjali su da jednog dana budu učitelji, poručio je HDSSB-ov Boro Grubišić. 'Mislim da danas vrlo malo djece može uopće izreći takvu želju da radi u prosvjeti zahvaljujući ovakvom ministru koji je zaista sramotan i sramotno je njegovo djelovanje', rekao je HDSSB-ovac.

Sumrak se javila i nekoliko minuta kasnije poručivši da se radi o 'skandaloznoj odluci koju je donio ministar Jovanović, ako ga se uopće može i nazvati ministrom'.

'Ministra izabranog od građana mora se nazvati ministrom', reagirao je predsjedavajući Nenad Stazić.

Na odluku MZOS-a u jednoj od replika osvrnuo se i HDZ-ov Ivan Šuker kazavši kako će ovaj tjedan Sabor donositi 'akte koji su lažni'. Pritom je mislio na rebalans proračuna za 2013. i proračun za 2014. godinu.

'Ministarstvo znanosti ni u trenutku rebalansa proračuna za 2013., ni u trenutku predlaganja proračuna za 2014. nije reklo da profesori neće dobiti naknadu za prijevoz i da će to tek dobiti u 2014.', kazao je Šuker.