OGOLJENO NASILJE

Izvanredno obraćanje srpskog ministra policije: Pohapsit ćemo ih sve!

08.07.2020 u 23:30

Bionic
Reading

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović u srijedu je navečer oko 23 sata održao izvanredno obraćanje medijima, na kojemu je prosvjede koji bukte na ulicama Beograda i drugih najvećih srpskih gradova nazvao 'pokušajem da se ogoljenim i apsolutnim nasiljem preuzme vlast u Srbiji'

'Policija je bila suzdržana unatoč napadima kamenicama teškima po 2-3 kilograma. Krenuli su u intervenciju u onom trenutku kad je to nasilje postalo neizdrživo', rekao je Stefanović.

Stefanović je ustvrdio kako su prosvjednici ispred srpskog parlamenta gotovo 30 minuta bacali suzavac na policiju. 'Policija je imala naređenje da ne koristi suzavac, i nije ga koristila!', rekao je.

  • +12
Rat na ulicama Beograda Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Stefanović je na kraju zatražio od građana Srbije da se suzdrže od nasilja. 'Čuli ste što je rekao predsjednik Vučić: U Srbiji nasilje nikad neće pobijediti! Bit će snažne patrole u Beogradu i u svim gradovima Srbije gdje se odvija nasilje. Privest ćemo svakoga tko se bude drznuo fizički ugroziti bilo kojeg čovjeka, život, imovinu', zaključio je srpski ministar policije.

Upitan o sudjelovanju stranih službi u neredima, na koje je ranije danas ukazao predsjednik Aleksandar Vučić, rekao je da sigurnosne službe 'pažljivo analiziraju' angažman inozemnog elementa u prosvjedima, no odbio je otkriti više detalja.