O KONZUMOVU ZAHTJEVU

Sudac Kolakušić: Nema razloga za moje izuzeće, RH je demokratska zemlja

14.04.2017 u 11:23

Bionic
Reading

Nakon što je Konzum zatražio izuzeće suca Trgovačkog suda u Zagrebu Mislava Kolakušića u stečajnom postupku pokrenutim temeljem prijedloga tvrtke Ovum, zbog toga što je, kako tvrde u Konzumu, svojim javnim istupima potvrdio pristranost, Kolakušić je odbacio Konzumove tvrdnje

'Izjavljujem da nije ostvaren ni jedan zakonom određen element za izuzeće suca u ovom sudskom postupku', napisao je sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić.

'Republika Hrvatska je moderna demokratska država u kojoj su sudski postupci javni. Zakoni se donose na temelju javne rasprave u kojoj sam kao sudac dužan sudjelovati iz stručnih i moralnih razloga.

Proces donošenja sudske odluke odvija se isključivo putem logičkih procesa u svijesti svakog pojedinog suca u predmetu koji mu je dodijeljen u rad. Smatram da sudac javnim istupima u svezi Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, ni na koji način ne može utjecati na donošenje vlastite odluke u smislu da bi ga učinilo pristranim', stoji u Kolakušićevu očitovanju.

Očitovanje stiže nakon što je Konzum od predsjednice Trgovačkog suda u Zagrebu Nade Nekić Plevko zatražio da bez odgode donese rješenje o izuzeću 's obzirom na to da je sudac Kolakušić javnim istupima i postupanjem jasno potvrdio svoju pristranost u izvršavanju sudačke dužnosti'.