objava na twitteru

Šuica poput Trumpa: #5millEuros = #FakeNews

29.09.2019 u 18:36

Bionic
Reading

Kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije, HDZ-ova Dubravka Šuica, na svom se Twitter profilu osvrnula na napise o vrijednosti svoje imovine riječima: #5millEuros = #FakeNews, što bi se moglo prevesti kao 'pet milijuna eura - lažna vijest'

Nadalje, Šuica piše kako su digitalne platforme uvjet za napredak i razvoj i da treba osigurati kako one ne bi destabilizirale naše demokracije.

"Trebali bi razvijati zajedničke standarde kao bi se pozabavili s rješavanjem pitanja poput dezinformacija i poruka mržnje u online prostoru", napisala je kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije.

Pitanje njezine imovine postavio je GONG koji je šest pitanja uputio i na odbore Europskog parlamenta na kojima bi Šuica trebala biti saslušana u četvrtak 3. listopada.

Hrvatski premijer Andrej Plenković optužio je u četvrtak u Bruxellesu nevladinu udrugu Gong da vodi kampanju protiv Šuice.

"Dubravka Šuica je prošla saslušanje na Odboru za europske poslove u Saboru i tamo su zastupnici SDP-a postavljali ove teme koje sada kao slučajno reciklira Gong, koji se uvijek i isključivo angažira na politici SDP-a", rekao je Plenković.

"Gong je lijeva nevladina udruga koja radi veliku kampanju, šalje dopise svim zastupnicima u Europskom parlamentu ne bi li na neki način poljuljali stav pojedinih zastupnika o hrvatskoj kandidatkinji za potpredsjednicu Europske komsije. To javnost treba znati. Kvazi-neovisni Gong radi oštru kampanju protiv buduće potpredsjednice EK-a iz Hrvatske. Oni su produžena ruka SDP-a, postavljaju ista pitanja koja postavlja zastupnik Grbin. To je ta utakmica, neki dan sam govorio o trbuhozborcima, oni nastavljaju tu utakmicu svakoga dana. To se događa orkestrirano i namjerno i ja to sada govorim namjerno i s punom odgovornošću da hrvatska javnost zna", istaknuo je Plenković.