KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA RIJEKE

Šustar: 'Nije vrijeme za primadone, već za rad'

16.05.2013 u 17:36

Bionic
Reading

'Rijeka mora spustiti ručnu, treba osloboditi energiju i sve svoje resurse, posebno ljudske. Grad treba voditi racionalno, ne megalomanski, ali pokušati privući svakog poduzetnika i investitora. I na kraju, glavna osoba koja mora pred građanima biti odgovorna za sve mora biti gradonačelnik. Nije vrijeme za umišljene veličine, za primadone, vrijeme je za rad i novu kulturu upravljanja', poručio je Predrag Šustar, kandidat Hrvatskih laburista - Stranke rada za gradonačelnika Rijeke na završnom predizbornom susretu s novinarima

Političari, prema njegovim riječima, moraju odgovarati za neprovođenje obećanja. 'Ono što se građanima jamčilo, mora se i izvršiti, inače treba odmah snositi političku odgovornost', drži Šustar.
Hrvoje Maračić, kandidat Hrvatskih laburista za župana Primorsko-goranske županije, uvjeren je da će se 19. svibnja ostvariti njegovi snovi jer, osim što očekuje izbornu pobjedu, to je i Dan izviđača, koje on godinama vodi. 'Lista za 5 je najbolja lista', poručio je Maračić.

S njima je bila i saborska zastupnica Hrvatskih laburista Nansi Tireli, koja je pozvala građane da obavezno izađu na izbore jer je na njima sva odgovornost.

'Političari su odradili svoje, marketing i propagandu, a sada je sve na građanima. Ako vlast ne bude dobra, sami građani će odgovarati. Ne može se sve prepustiti slučaju', poručila je Tireli te podsjetila na postulat laburista da je čovjek uvijek na prvom mjestu. 'Netko mora brinuti i o običnom malom čovjeku, to smo mi', zaključila je.

Za gradonačelničku fotelju Rijeke, uz Predraga Šustara, borit će se Hrvoje Burić (HDZ-HSS-HSP AS), Zvonko Čapko (HSP-ABH-HČSP-SP-VH), Nikola Ivaniš (PGS-AM), Vojko Obersnel (SDP-HNS-HSU-IDS-ARS-SDA-SDSS) i Danko Švorinić (Lista za Rijeku).