LINIĆ JOŠ JEDNOM NAJAVIO

'Svi prihodi fakulteta morat će prolaziti kroz proračun'

25.02.2014 u 17:21

Bionic
Reading

Fakulteti ostaju bez dijela svojih prihoda procijenjenih na milijardu i 600 milijuna kuna, natuknuo je jučer ministar financija Slavko Linić, a danas je svoju izjavu i pojasnio

'Zamjerka državne revizije je da naši korisnici imaju vlastite prihode koji ne prolaze kroz proračun. Mi smatramo da bi trebali prolaziti kroz proračun. Tada nećete imati enormno visoke plaće i podjelu novca iz vlastitih prihoda, jer oni moraju biti namjenski za projekte i programe i to je ono što mora kontrolirati nadležno ministarstvo. Prema tome, prolazit će kroz proračun', rekao je Linić novinarima u Saboru.

Na pitanje novinara Linić je komentirao i kako se napreduje vezano uz preporuke Bruxellesa o smanjenju deficita.

'Vlada se ozbiljno priprema za odgovor vezano uz preporuke oko BDP-a i u tom dijelu ćemo komunicirati. Komuniciramo neprekidno kroz prijedlog rebalansa. Kao što vidite, manji je problem na rashodovnoj strani, veći je problem što su to prihodi. Više nije sporno da je prihod prebačaj iz drugog stupa u prvi, ali to nije strukturni jer on je jednokratni prihod i to su teme o kojima sada razgovaramo', rekao je Linić.