IMA VAŽNIJEG POSLA

Titova bista još na Pantovčaku jer 'nije prioritet predsjednici'

24.02.2015 u 18:02

Bionic
Reading

Iako je Titova bista u uredu predsjednice bila jedna od tema kampanje za predsjedničke izbore, ona nije izbačena unatoč najavi koju je dala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Još nije odlučeno kamo bi se preselila pa se čini da će se ova sporna umjetnina ipak još neko vrijeme zadržati u Vili Zagorje

Da je Titova bista još na Pantovčaku, potvrdio je za tportal glasnogovornik predsjednice Luka Đurić. Bista će, kao što je već ranije najavljeno, jednog dana završiti u muzeju, no Đurić ne otkriva kada i u kojem muzeju.

'To predsjednici trenutačno nije prioritet. Ima važnijih stvari', kaže Đurić za tportal.hr.

Njegov odgovor jasno daje do znanja da će se bista još neko vrijeme zadržati na Pantovčaku, iako je već prvi radni dan na Pantovčaku bilo najavljeno njezino uklanjanje.

Ako je vjerovati medijskim spekulacijama, bista bi trebala biti prepuštena nekom muzeju u Zagorju, a pritom se spominje galerija Antuna Augustinčića u Klanjcu te Kumrovec.

Podsjetimo, spominjanje Titove biste krenulo je u srpnju prošle godine u jeku pretkampanje kada se bivšem predsjedniku Josipoviću spočitnulo to što je drži u sklopu Ureda predsjednika.

Tada je Josipović kazao da je bistu ondje postavio Franjo Tuđman te da je ona na Pantovčaku bila i za vrijeme mandata Stjepana Mesića. Međutim, HDZ-u se nije svidjelo to što je bista na Pantovčaku, stoga nije bilo čudno kada je nova predsjednica najavila njezino micanje.