neizvjesna utrka

Trump: Ovo je prevara, glasanje mora prestati. Idemo na Vrhovni sud!

04.11.2020 u 08:24

Bionic
Reading

Iako je utrka za predsjednika SAD-a još uvijek neizvjesna, iz Bijele kuće obratio se aktualni čelni čovjek Donald Trump

'Jedna tužna grupa ljudi pokušava diskreditirati rezultate i to nećemo dopustiti', kazao je Trump u obraćanju, u kojem je zahvalio svima koji su glasali za njega.

'Moramo se pripremiti za veliko slavlje. Rezultati su jako dobri', kazao je Trump.

  • +8
Obraćanje Donalda Trumpa Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pobrojao je savezne države u kojima vodi. Proglasio je pobjedu i u onim državama u kojima nisu još službeno proglasili rezultate u njegovu korist. 'Građani ove zemlje izašli su na izbore u rekordnom broju, dobili smo Floridu. Dobili smo Ohio, Teksas. Jasno je da smo dobili i Georgiju, tu nas ne mogu uhvatiti. Isto tako, dobili smo Sjevernu Karolinu, ni tu nas ne mogu uhvatiti. Imamo šanse i u Arizoni i netko je proglasio da je to pobjeda za Bidena, i to je moguće... ali i tamo ima glasova koje bismo mogli dobiti i to bi se moglo okrenuti', rekao je.

'Ova večer je izvrsna za nas. Svi se pitaju što se zbiva. Zna se što se zbiva. Znali su da ne mogu dobiti i sad govore da idemo na sud. Od početka sam rekao da će poslati desetke milijune glasova poštom i ako ne dobiju, idu na sud', kazao je Trump.

'Bili smo spremni proglasiti pobjedu i, iskreno rečeno, mi smo pobijedili na izborima. Sada je naš cilj osigurati integritet za dobrobit ove nacije. Radi se o prijevari. Idemo na Vrhovni sud. Želimo da se zaustavi glasanje i da se ne pronalaze glasački listići u 4 ujutro i pridodaju', kazao je Trump.

Obraćanje Donalda Trumpa Izvor: Društvene mreže / Autor: C-SPAN

Obratio se i kandidat za potpredsjednika Mike Pence. 'Pratit ćemo prebrojavanje. Vjerujem da smo na putu prema pobjedi i da ćemo opet učiniti Ameriku velikom', rekao je Pence.

Trump se već ranije oglasio na Twitteru. 'Vodimo uvjerljivo, ali nam pokušavaju ukrasti izbore. Nikad im to nećemo dopustiti. Glasati se ne može poslije zatvaranja biračkih mjesta', poručio je Trump. Twitter je osporio tvit i zabranio komentiranje.