CIJENE DRASTIČNO RASLE

Turisti na Krku pješke vukli kofere s aerodroma zbog preskupog ulaza za autobuse

05.05.2024 u 11:43

Bionic
Reading

Turisti koji su sletjeli u zračnu luku Rijeka na otoku Krku pješke su morali izaći iz aerodroma jer je autobusima ulaz postao preskup. Cijene su narasle za više od 1000 posto

Nakon što je objavljeno kako je Uprava riječkog aerodroma značajno povećala cijene za parking, za više od 1000 posto od prošle godine, s Krka stižu prizori koji pokazuju posljedice takve odluke.

Povećane su cijene specifično parkinga za taksiste i prijevoznike putnika, pa su putnici koji su stigli iz Frankfurta morali pješačiti do izlaza iz zračne luke gdje su ih čekali autobusi. Javlja to Novi list koji je objavio i video putnika koji hodaju po cesti i vuku kofere.

Radi se, piše Novi list, o cijenama većim za 100 posto, 300 posto, pa i 1000 posto. Preciznije, ulazak autobusa na parkiralište koji prevozi putnike iz Zračne luke do odredišta ili obrnuto, lani je koštao 15 eura, a ove godine košta 360 eura.

'Autobusni prijevoznik kojeg smo angažirali netom prije same realizacije tog transfera obavijestio nas je da će sam ulazak njegova autobusa na parking zračne luke koštati više od ugovorene cijene transfera s Krka do Opatije, zbog čega su predstavnici te tvrtke odlučili da nam uslugu ipak neće moći izvršiti po ranije ugovorenoj i do sad uobičajenoj cijeni', rekla je za Novi list vlasnica turističke agencije Katarina Hauptfeld.

U petak su predstavnici Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, Udruge hrvatskih putničkih agencija i Turističke zajednice Kvarnera javno zatražili ukidanje ovog cjenika.