IVAN MALENICA

'Turudiću jednoglasna podrška partnera, očekujemo da bude izglasan'

05.02.2024 u 20:26

Bionic
Reading

Vladino ustrajanje u tome da Ivan Turudić ostane kandidat za glavnog državnog odvjetnika obrazložio je u Dnevniku HTV-a ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica. Ponovio je kako je HDZ ustrajan u podršci Turudiću kao najkvalitetnijem kandidatu, odabranom na temelju transprentne procedure

'Gospodin Turudić dobio je i jednoglasnu podršku partnera u koaliciji i očekujemo da u srijedu bude izglasan u Hrvatskom saboru', kazao je ministar Ivan Malenica za središnji Dnevnik HTV-a.

Osvrnuo se i na kritike oporbe koja zaziva nove izbore i najavu Sandre Benčić o prijavi Europskoj komisiji.

'Ne znam što će pisati u toj prijavi, koja je to povreda prava Europske unije ili povreda osnivačkih ugovora. Čini mi se je to još jedna greška i pogrešan potez oporbe koja nema nikakvih drugih argumenata', kazao je.

Istaknuo je da su u razgovorima s Europskom komisijom mijenjali Zakon o državnom odvjetništvu prema kojemu je i izmijenjen postupak za izbor glavnog državnog odvjetnika.

Slučajni susreti Ivana Turudića Izvor: Pixsell / Autor: Daniel Kasap/ Marko Lukunic/Luka Stanzl/Zarko Basic/PIXSELL

'Za razliku od SDP-ove vlade, da imamo javni poziv, saslušanje pred Odborom i povjerenstvo. Sve je usuglašavano s Europskom komisijom', ponovio je.

Obzirom na sve faze izbora i jednoglasno mišljenje povjerenstva, Malenica je izrazio mišljenje da Ivan Turudić može najbolje od svih kandidata voditi DORH.

Josipa Rimac i Ivan Turudić Izvor: tportal.hr / Autor: Čitateljica tportala