priznali mu i pritvor

Vrhovni sud smanjio kaznu kapetanu Draganu, uskoro će na slobodu!

06.07.2018 u 13:09

Bionic
Reading

Vrhovni sud Hrvatske osudio je Dragana Vasiljkovića, poznatog i kao kapetan Dragan, na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 13,5 godina zbog uloge u počinjenu ratnih zločina nad hrvatskim civilima i vojnicima tijekom Domovinskog rata. Vrijeme provedeno u ekstradicijskom pritvoru te ono u istražnom zatvoru uračunat će mu se u izvršenje kazne

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je presudu protiv Dragana Vasiljkovića, poznatog i kao kapetan Dragan zbog uloge u počinjenju ratnih zločina nad hrvatskim civilima i vojnicima tijekom Domovinskog rata. Izrečena mu je jedinstvena zatvorska kazna od 13,5 godina, ali će mu se vrijeme do sada provedeno u ekstradicijskom pritvoru i istražnom zatvoru uračunati u izvršenje kazne. Vasiljković je u pritvoru proveo do sada više od 11 godina i osam mjeseci, čime je odslužio više od dvije trećine izrečene kazne te bi se uskoro mogao naći na slobodi.

Sud je u pretežnom dijelu odbio Vasiljkovićevu žalbu kao neosnovanu, dok je žalba državnog odvjetnika odbijena u cijelosti. Presudom je djelomično prihvaćena Vasiljkovićeva žalba jer je drugostupanjskom presudom ispravljena pogreška čime mu je krivnja smanjena s četiri na dva kaznena djela što je dovelo i do blaže kazne, prenosi N1.

Dokument: "Pravomoćna presuda Draganu Vasiljkoviću"

Time je u osuđujućem dijelu presude usklađen i opseg utvrđene odgovornosti optuženika s aktom o izručenju, te je opsegom uopće moguće njegove kaznene odgovornosti u ovom postupku.

  • +7
Dragan Vasiljković Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj