MUŠKA KONKURENCIJA

Zadarska taksistica izudarana šakama u glavu

19.06.2013 u 15:58

Bionic
Reading

Zračna luka Zadar postala je bojno bolje taksista koji u borbi za klijente ne prezaju ni od čega. Najbolje je to na svojoj koži osjetila jedina zadarska taksistica Ivana Brnadić koja je dva puta bila meta napada kolega iz konkurentskih tvrtki. Kulminacija je bio nedavni fizički nasrtaj u kojem je zadobila tri udarca šakom u glavu. Dvadesetosmogodišnja Ivana tvrdi da se na udaru kolega iz konkurentskih tvrtki našla zbog nižih cijena usluga

U početku je radila u sklopu jednog obrta, da bi se potom osamostalila. Tu započinju njezini problemi zbog kojih je u dva navrata morala pozivati policiju u pomoć. Ivana, poput pedesetak svojih kolega, kruh pokušava zaraditi u Zračnoj luci Zadar. Tamo su je krajem travnja verbalno napali 32-godišnji i 20-godišnji taksisti koji su zaradili optužne prijedloge.

Priča, međutim, dobiva svoj nastavak te se Ivana kao vlasnica taksi obrta ponovno našla na udaru kolega. Sve je kulminiralo 10. lipnja oko 13 sati kada su se, prema izvješću iz zadarske policije, potukli 28-godišnja vlasnica taksi obrta i 30-godišnji taksist koji radi za drugu tvrtku. Nakon policijske intervencije dobili su optužne prijedloge i zabranu približavanja i kontaktiranja. Za Zadarski list Ivana je iznijela svoju stranu priče.


'Kolega mi je nešto dobacivao. Sjedila sam u autu kad mi je prišao nastavljajući me vrijeđati i psovati, nakon čega me je još i tri puta šakom udario u glavu. Nakon napada imala sam mučninu i vrtoglavicu', kazala je Ivana koju najviše boli činjenica da su i ona i napadač dobili prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira

U oba ova slučaja sačinjena su posebna izvješća koja su proslijeđena na Prekršajni sud, gdje je nakon uvida u dokumentaciju i saslušavanja obiju strana, muškim sudionicima izrečena mjera zabrane prilaženja kolegici.

U Zračnoj luci Zadar pokušali su uvesti red među taksi službe postavljanjem kućice za izdavanje redoslijednih brojeva taksistima po vremenu njihova dolaska, no nisu naišli na razumijevanje i odobravanje taksista. Kako koncesiju na području Zračne luke Zadar taksistima izdaje Općina Zemunik, direktorici Katici Pupić-Bakrač su vezane ruke, a praksa pokazuje da jedan komunalni redar nije dovoljan za uvođenje reda.

O kakvoj se bitci za klijente radi, najbolje svjedoči podatak da pojedinci prespavaju u Zračnoj luci kako bi ujutro imali što bolju startnu poziciju.