BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Danas vam daruju Lenovo, PIK Vrbovec, Profil knjiga, GINgle Bells i Kazalište Planet Art!

10.12.2018 u 15:14

Bionic
Reading

Ovaj ponedjeljak uljepšat će vam naša nagradnjača i vrijedne nagrade naših partnera - Lenovo, PIK Vrbovec, Profil knjiga, GINgle Bells i Kazalište Planet Art. Nagradno pitanje pronađite u članku i uključite se u blagdansku čaroliju tportala

Lenovo vam poklanja prijenosni punjač 5000 mAH!

Uz Lenovo prijenosni punjač prazne baterije postaju prošlost. Riječ je o viskoko kvalitetnom prozvodu visokih prefomansi s dva izlaza brzog punjenja za uređaje kao mobilni telefoni, tableti itd.

Ovaj prijenosni punjač dolazi s dvostrukim izlaz USB podrške za sučelje, zaštitnim dizajnom elektronike te velikim kapacitetom i polimernom jezgrom.

PIK Vrbovec poklanja vam paket svojih mesnih delicija spravljenih prema starim recepturama vrhunskih majstora.

PIK Vrbovec ima 80 godina dugu tradiciju. Nastao je 1961. godine na temeljima male mesne industrije osnovane još davne 1938. godine. Osluškujući potrebe potrošača PIK je rastao iz godine u godinu, proizvodio mesne delicije prema starim recepturama i stvarao proizvode na kojima su odrastale generacije.

PIK šunke najprepoznatljiviji su PIK-ov brend, a proizvode se od najkvalitetnijih komada mesa svinjskog buta. S ponosom nose oznaku Odabrale mame, kao i Best Buy nagradu za najbolji omjer cijene i kvalitete. Prepoznatljivost PIK-u daje i široka lepeza trajnih kobasica od kojih se posebno istuče Panona salama, proizvedena u tradicionalnom stilu s cijelim zrncima papra koji joj daju jedinstven okus. Kranjska kobasica najprodavanija je kobasica na hrvatskom tržištu, a zbog svog blagog okusa idealna je za pripremu raznih variva i mnogih drugih jela. Vrhunska gurmanska poslastica PIK Vrbovca zanimljive povijesti svakako je PIK Mortadela, spremljena prema originalnoj talijanskoj recepturi. Najdraža mesna poslastica najmlađih obožavatelja mesnih prerađevina, no isto tako i onih starijih već dugi niz godina je PIKO.

PIK-ovi proizvodi oživljavaju uspomene i stvaraju nove - već 80 godina. Imamo PIK na ukusne blagdane.

PIK Vrbovec poklanja vam paket svojih mesnih delicija spravljenih prema starim recepturama vrhunskih majstora.

Profil knjiga daruje vam sljedeća izdanja; Evo nas, tu smo – bilješke za život na planetu Zemlji, Duh i Maja i božićna želja

Oliver Jeffers: Evo nas, tu smo – bilješke za život na planetu Zemlji

O, dobar ti dan i dobro došao na naš planet. Zovemo ga Zemlja. Naš svijet zna biti jako zbunjujuće mjesto, pogotovo ako si na njega tek stigao. U glavi će ti se rojiti bezbroj pitanja, stoga krenimo u istraživanje svega važnog za naš planet i život na njemu. Od neba i tla pa do ljudi i vremena, ove ti bilješke mogu poslužiti kao vodič koji će te pripremiti za početak putovanja. A mnogo ćeš toga i sam otkriti. Samo se sjeti ostaviti bilješke za sve ostale…

Neke su stvari na našem planetu prilično zamršene, no ima i onih krajnje jednostavnih: mnogo je nas koji dijelimo ovaj planet, stoga budi ljubazan. Evo nas, tu smo topla je i iskrena nova slikovnica Olivera Jeffersa. Drago nam je što ste je pronašli.

Oliver Jeffers stvara umjetnička djela i priča priče. Nakon sjajno prihvaćenog prvijenca Kako uloviti zvijezdu, stvorio je cijelu zbirku nagrađivanih i najprodavanijih slikovnica koje su prevođene diljem svijeta. Oliver je iz Belfasta, a sada živi i radi u Brooklynu. Voli učiti o našem planetu jer što više znaš, to više znaš koliko ne znaš.

Jason Raynolds, Duh, objavljen je u 17 zemalja i finalist je prestižne nagrade National Book Award u kategoriji književnosti za djecu

Duh je profinjen roman o dječaku koji ne može zaustaviti svoj temperament pa na verbalno zlostavljanje reagira tučnjavom, koji je nesiguran i misli kako ga drugi neće prihvatiti ako nema jednako vrijednu odjeću i obuću kao bogatija djeca pa ukrade u dućanu tenisice, ali istovremeno to je dirljiva priča o tome kako se suprotstaviti nasilju, kako očvrsnuti, kako reći ne ili da, kako se boriti za ono do čega vam je stalo.

Castle je dvanaestogodišnji dječak koji je sam sebi nadjenuo nadimak Duh, koji voli zanimljivosti o svjetskim rekordima, sjemenke suncokreta i svoju mamu i kojem je trčanje najjednostavnija stvar na svijetu. Iako bi on radije igrao košarku, samo što ga niti jedan tim neće. Jednog dana iz dosade gleda trening elitnog trkaćeg tima i u trenutku inspiracije izazove na utrku najboljeg sprintera u timu. Kad ga pobijedi, trener tima, osvajač zlatne olimpijske medalje, pozove ga da im se pridruži uočivši Duhov nevjerojatni talent. No Treneru i mami mora obećati da će pisati sve školske zadaće i da se neće sukobljavati. No, to nije nimalo lako jer u njemu čuči srdžba i skriva se vrisak koji neprestano osjeća već tri godine – otkad je otac alkoholičar pucao na njega i majku. Odonda se izbjegava suočiti s problemima. Ali Trenerova pouzdanost i dosljednost te podrška članova tima pomožu mu da stekne.

Gilbert Delahaye, Marcel Marlier; Maja i božićna želja

Neka slikovnica vašeg djetinjstva postane i najdraža slikovnica vaše djece!

Uskoro će Božić. Maja i Mišo su na praznicima. Zabavljaju se na snijegu, pregledavaju fotoalbume s roditeljima, traže stare mamine klizaljke na tavanu… kad odjednom Franjo dolazi s pozivom u pomoć. Zućo je trčeći za ptičicom upao u zaleđeno jezero! Djeca su u panici, traže načina kako da ga izvuku i na tren se čini da je Žućo posve bespomoćan. Ipak, Maja ga uspijeva mrežicom uloviti no sve dok nisu došli na jedno neobično imanje, Žućo nije puštao glasa. Kad su tamo došli, svašta su vidjeli. Kakvo je to neobično imanje koje izgleda poput dvorca? Čije su to saonice? Zašto je tu sve puno igračaka? Jesu li ovo jeleni ili sobovi? Što je Maja zaželjela za Božić i je li joj se želja ostvarila, pročitajte u ovoj novoj slikovnici o legendarnoj djevojčici Maji.

Kazalište Planet Art vodi vas na predstave Posljednja Freudova seansa i Velika Zvjerka!

Kultna Velika Zvjerka u subotu, 15. prosinca s puno humora vodi nas u svijet današnjeg biznisa postavljajući nam pitanja o egistenciji koja nas se danas itekako tiče. U ovoj predstavi, koja je do sada izvedena više od 150 puta, igraju Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić, a predstavu je režirala Slavica Knežević.

MARC ST. GERMAIN: POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA

Godina je 1939. Europa tone u kaos Drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo susretu Sigmunda Freuda i C. S. Lewisa.

U neminovnom srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet, sukobljavaju se oko pitanja Postoji li Bog?. Tijekom jednoipolsatne gorljive potrage za smislom imamo priliku zaviriti i u njihove osobne životne priče koje su ishodišta njihovih uvjerenja, ali i dvojbi.

Ova drama, bogata promišljanjima o smislu života, postavlja kompleksna pitanja o našoj civilizaciji i našem o današnjem vremenu, ali i o vječnoj potrebi čovjeka da objasni svijet i pronađe smisao.

Zbog toga Posljednja Freudova seansa ne silazi s njujorških pozornica već više od pet godina, a sada je konačno ima prilike vidjeti i hrvatska publika.

Posljednja Freudova seansa dobila je 2009. godine prestižnu nagradu Off Broadway Alliance.

Zagrijte se na najzabavnijoj kućici na Zagrebačkom Adventu uz kuhano vino i kuhani gin!

Advent u Zagrebu svake godine je sve raskošniji i bogatiji ponudom. Od novih kombinacija okusa tradicionalnih kobasica i fritula, pa sve do raznolike ponude toplih pića i koktela koji će zagrijati i tijekom najhladnijih zimskih dana.

Ako od prevelike ponude ne znate od kuda krenuti mi znamo koju kućicu sigurno ne smijete propustiti. Radi se o kućici GINgle bells, koja se u sklopu Fuliranja nalazi na Strossmayerovom trgu, te već tradicionalno organizira najbolje provode u gradu. Zarazna, vesela atmosfera unutar i oko kućice zagrijat će posjetitelje i na temperaturama ispod nule.

Uigrani tim koji vodi kućicu za posjetitelje nudi raznovrsnu ponudu pića, kao i prošlogodišnji hit - kuhani gin koji pripremaju po tajnoj recepturi. Osim toga njihovi tulumi za Badnjak i Staru Godinu nezaobilazna su postaja svakog željne dobre zabave.

GIngle Bells vam poklanja 4 vaučera za kuhano vino i 4 vaučera za kuhani gin.

Dobitnici su: Marijana Sutnjak (Lenovo), Helena Zrinski ( PIK), Štefanija Cicak (Evo nas, tu smo), Silvija Bermanec (Duh), Koraljka Rožanković Uremović (Maja i božićna želja), Kristina Kucan (Velika zvjerka), Marina Dugošija (Posljednja Freudeova seansa), Maja Nižić (GINgle Bells), Marija Vrandečić (GINgle Bells)

Genijalne recepte, originalne poklone i samo dobre vijesti čitaj na blagdanskom izdanju tportala!