Kojoj bolje stoji?

Kolinda totalno iskopirala stil Kate Middleton, ipak teško da bi joj princeza odobrila ovu torbicu i cipele

16.05.2024 u 14:17

Bionic
Reading

Na novoj konstituirajućoj sjednici Sabora pojavila se i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i tom prilikom pažnju privukla itekako efektnom haljinom. Isti dizajnom nosila je kraljica stila Kate Middleton, a bivša hrvatska predsjednica dala joj je svoj pečat

Mjesec dana nakon održanih parlamentarnih izbora, na Trgu svetog Marka održala se prva, konstituirajuća sjednica novog, 11. saziva Hrvatskog sabora. Na svečanu sjednicu su stigli saborski zastupnici, izabrani 17. travnju, a uz njih su bili nazočni i brojni drugi visoki uzvanici. Taj događaj nije propustila ni bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Zelena haljina midi duljine s remenom koji dodatno ističe struk, visoke potpetice i sjajna torbica – bili su sasvim dovoljni da svi primijete ulazak bivše predsjednice u Sabor.

Kada je riječ u službenim događanjima, Kolinda Grabar Kitarović redom bira eleganciju i klasiku. Modni izričaj bivše predsjednice s godinama se mijenjao i evoluirao, a Kolinda je u posljednjih godina pokazala da itekako prati trendove i značajne događaje na modnoj sceni.

  • +12
Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Tako joj je za ovaj stajling kao inspiracija poslužila ni više ni manje nego Kate Middleton, neokrunjena kraljica stila i vladarica najboljih stajlinga za službena događanja. Naime, zelena haljina midaksi kroja, pomno je izabrana i već viđena, a nosila ju je sama Kate Middleton prije dvije godine.

Riječ je o prekrasnoj zelenoj haljini Edeline Lee koju je Kate Middleton nosila prije dvije godine na događaju koji je organizirao Fashion Council tijekom kojeg je uručila je Saulu Nashu uručila nagradu Elizabeth II za najboljeg britanskog dizajnera. S duljinom malom ispod koljena, blago podignutog ovratnika, rukavima srednje dužine ukrašenim mašnama i s remenom s dvije zlatne kopče, ova haljina je stvorena za privlačenje pažnje. Tekstura tkanine koja podsjeća na točkice čini ovaj odjevni predmet još posebnijim. A Edeline Lee, britansko-kanadska dizajnerica školovana u Saint Martinsu, dizajnirala je ovaj model 2014. godine.

Kate Middleton haljinu je kombinirala s tamnozelenim salonkama, starinskim zlatnim naušnicama i savršeno zaglađenom kosom, a Kolinda joj je dala vlastiti stilski pečat – Swarovski torbom i satom, te bijelim salonkama.

Na početcima karijere, ali i za vrijeme predsjedničkog mandata bivša predsjednica uglavnom je birala haljine strogih linija i klasičnog kroja. No, kako joj se karijera razvijala i mijenjala putanje, tako se i Kolindin stil razvijao. Danas su stroge haljine iza nje, a Kolinda je puno otvorenija za modno eksperimentiranje.

Osim modnog izričaja bivša hrvatska predsjednica znatno je stesala i svoju je figuru za što je dobila brojne komplimente. Nova linija unijela i značajne promjene u Kolindinu garderobu. Naime, bivša predsjednica sve češće modne kombinacije koje osvježi kakvim trendovskim komadom ili pak dizajnerskim izborom, poput zelene jakne kakvu obožavaju modne ovisnice ili pak svilenog kombinezona i remena s potpisom Valentina. A ono čemu ostaje vjerna su modni izbori koji zasigurno ne prolaze ispod radara.

NEPREPOZNATLJIVA!

Kolinda danas slavi rođendan; evo kako se njen stil mijenjao kroz godine

Pogledaj galeriju