POZNAJETE LI TAKVOGA?

Ovakav bi trebao biti savršen muškarac

17.12.2013 u 11:45

Bionic
Reading

On boji kosu, multitasking mu nije stran, zna kuhati i telefonski razgovara s mamom par puta tjedno. Prioriteti su mu zarađivanje novca, ostati u formi i izgledati dobro, a stilski su mu uzori Daniel Craig, David Beckham i George Clooney

Zaboravite stereotipe da samo žene mogu žonglirati obvezama i da su samo one u dodiru sa svojim emocijama: suvremeni muškarac može sve to i još puno toga, piše MailOnline.


U anketi provedenoj među 1.000 muškaraca na pitanje što to znači biti muškarac u 2013., čak ih je 82 posto odgovorilo da su sposobni za obavljanje više zadataka odjednom za što se tradicionalno vjerovalo da je isključivo vještina žena. Srušen je i drugi mit: čak su dvije trećine muškaraca izjavile da će pitati za smjer ako se izgube, a gotovo polovica ih je rekla da bi bili sretni kao tata na porodiljnom.

Kada je riječ o osnovnim životnim vještinama, moderni muškarac može napraviti barem dva jela, 60 posto ih razumije pravilo o zaleđu, a trećina kaže da se boji pauka.

Suvremeni je muškarac svjestan svojih emocija: u vezama govori u prosjeku svojoj partnerici da je vole šest puta tjedno, a 39 posto razgovara sa svojim majkama nekoliko puta tjedno.

Suvremeni muškarac se i dotjeruje, pokazuje istraživanje. Svaki treći koristi hidratantnu kremu, četvrtina bi rado bojila sijedu kosu, a petina je otvorena za transplantaciju kose.
Jedan od deset Britanaca pristao bi na manikuru, više od polovice provjerava kvržice najmanje jednom mjesečno, a 45 posto razgovara sa svojim liječnikom o intimnim zdravstvenim problemima.

Stilski su im uzori Daniel Craig, David Beckham i George Clooney, no samo jedan od petorice ima odijelo izrađeno po mjeri.

Međutim, neke stvari su i dalje iste: trećina muškaraca inzistira na tome da drži daljinski upravljač, jednom tjedno se pretvara da sluša svoju partnericu iako je zapravo odsutan, a petina će ignorirati primjedbe svojih partnerica barem deset puta mjesečno.

Prioriteti suvremenog muškarca:

1. zarađivanje novca
2. biti u formi
3. biti dobar otac
4. da ga drugi doživljavaju inteligentnim
5. dobar izgled

Stilski uzori
1. Daniel Craig
2. David Beckham
3. George Clooney
4. Brad Pitt
5. Jude Law