Savjeti ZAPISANI U ZVIJEZDaMA

Upoznajte osobine horoskopskog znaka svoga djeteta i učinite si život lakšim

17.02.2018 u 08:09

Bionic
Reading

Podizanje i odgoj djece čine zahtjevnu zadaću za koju ne postoje univerzalna pravila. Savjeti iskusnijih mama, baka, svekrva ili punica prije mogu odmoći nego pomoći, a ni vlastito iskustvo roditelja s više djece nije od velike pomoći. Svako je dijete jedinka za sebe, sa svim svojim vrlinama i manama, no unatoč svoj raskoši karaktera našoj su djeci neki od njih urođeni. Poznavanje klasičnih osobina vladajućeg znaka našeg potomka pomaže nam shvatiti 'kako diše' i predvidjeti reakcije na određene situacije, na koje ćemo i sami bolje reagirati

Jarac

Klinci Jarci nerijetko iznenade svojom razinom zrelosti i mogu nam se činiti poput mudrih starih osoba zarobljenih u dječjim tijelima. Zbog toga preferiraju starije društvo i obožavaju provoditi vrijeme s mamom i tatom. Ambiciozni su i marljivi, stabilni i dosljedni i vrlo vjerojatno će oni vama pomagati da se pridržavate dnevnog rasporeda. U svojoj odlučnosti su nepokolebljivi, ali zbog toga kod bilo kakve promjene planova ili odstupanja od uobičajenog puta mogu biti vrlo tvrdoglavi. Sve promjene stoga uvodite polagano i cijenite ljubav svog malog Jarca prema stabilnosti i vjernosti, kakvu vam neće pokazati nitko drugi.

  • +23
Poznati Jarci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vodenjak

Izrazito neovisni i s velikom potrebom za osobnim prostorom, mali Vodenjaci nisu tip djece koja žude za fizičkom bliskošću. Nemojte se zbog toga uzrujavati, oni su jednostavno prezauzeti istraživanjem svoje okoline da bi trošili vrijeme na grljenje s vama. Još kao bebe gurnut će svoj nosić u svaki mogući kutak ili pukotinu, a u tinejdžerskoj dobi očekujte zahtjev za dozvolom da putuju sami. Avantura je srednje ime djece Vodenjaka, a naklonjeni su nekonvencionalnom i preferiraju plesati prema svom unutarnjem ritmu. Pokušate li obuzdati svog malog Vodenjaka, kako to roditelji obično rade, možete očekivati pobunu pa mu dopustite da bude neovisan onoliko koliko možete i vi i on podnijeti, imajući uvijek na umu to da tradicionalni put u očima Vodenjaka nije uvijek najbolji.

  • +19
Poznati Vodenjaci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ribe

Ribice su osjećajne i vrlo su osjetljive na energiju koja ih okružuje. Kroče svijetom otvorenog srca, pokazuju suosjećanje, brinu se za ranjive i uglavnom ne shvaćaju da su i sami ugrožene. Kao i prave ribe, vaša Ribica ima svoju sramežljivu stranu i povremeno se povlači u sigurno utočište. Olakšanje od emocionalne preopterećenosti potražit će u svemu što ima veze s umjetnošću, pa ne bi bilo loše imati perive zidove u kući. Ribe imaju bogatu maštu i vole biti kreativne, bilo da se radilo o crtanju, pisanju ili dramskim scenama s igračkama. Zbog svoje brižne prirode neprestano će se puno davati pa vodite računa o tome da puno ljubavi i pažnje i vi pružite njima.

  • +37
Poznate Ribe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovan

Roditeljima malog Ovna trebat će puno kofeina, a ne bi bilo loše imati i policu nekog dodatnog osiguranja. Hrabri i puni energije, u svojim će istraživanjima često ići glavom kroz zid. Vrlo su odlučni i kad ostare, to će im biti velika prednost, ali za roditelje će biti vrlo izazovno suočavati se s njihovom čvrstom voljom. Rođeni su vođe i brzo postaju frustrirani ako se stvari ne odvijaju onako kako su zamislili. Nekoliko ohrabrujućih riječi i tapšanje po leđima zadovoljit će njihov poduzetnički duh. Neka vam ne bude teško i zapljeskati!

  • +35
Poznati Ovnovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bik

Roditelji malih Bikova vrlo dobro znaju što znači pojam 'tvrdoglav kao bik'. Ne odstupaju od zacrtanog puta ni koraka i svaki pokušaj mijenjanja mišljenja malog Bika pucanj je u prazno. Kako im i dolikuje, vrlo su čvrsti i jaki te rijetko kad bolesni. Njihov čvrst i pouzdan temperament i obazriva narav, unatoč njihovom nefleksibilnom karakteru, čine ih vrlo ljubaznima. Žude za osjećajem stabilnosti pa im najviše odgovara dosljedna dnevna rutina. Kad pokažu svoje rogove, najbolje je ostati smiren i ne forsirati autoritet.

  • +40
Poznati Bikovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Blizanci

Kad vaš maleni Blizanac počne govoriti, najčešće korištena riječ bit će vam 'hm', jer nećete uvijek biti u stanju pronaći pravu riječ za ono što ga zanima. A zanima ga sve. Interesi Blizanaca su raznoliki i podložni čestim promjenama, a njihova društvena priroda tjera ih da razgovaraju o svemu, i to vrlo detaljno. Srećom su i vrlo smiješni pa će ta njihova žudnja za komunikacijom i vesela priroda zabaviti i vas. Pokušajima tjeranja da u nečemu ustraju samo ćete se iscrpiti jer maleni Blizanci neprestano mijenjaju preferencije i ostavljaju za sobom gomilu nedovršenih projekata. Tješite se time da svakim novim pothvatom zadovoljavaju svoju fanatičnu znatiželju - i pošteđuju vas dosađivanja kojem su skloni.

  • +47
Poznati Blizanci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Rak

Simbol horoskopskog Raka, oklop rakovice, figurativna je ljuska djece rođene u ovom horoskopskom znaku. Mali Rakovi su emotivni, a kad ih osjećaji skrše, zaštitit će se uzmicanjem kao i pravi rak. Unatoč oklopu, lako ih je povrijediti, pa pripazite što govorite kad ste razdraženi. Čak i kad to stvarno ne mislite, vaše ljutite riječi prodrijet će kroz oklop do srca vašeg malog Raka. Iako ta njihova osjetljivost može stvarati neugodnosti s vremena na vrijeme, ona ih čini kvalitetnim osobama jer meka srca izrađena su im od zlata. Brižni su i obazrivi, nisu rođeni za vođe i ponekad radije odabiru samoću nego društvo. Ne zaboravite to kad im planirate izvannastavne aktivnosti.

  • +44
Poznati Rakovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Lav

Od mladunčadi zodijačkih Lavova možete očekivati dosta rikanja jer za njih je ne iznijeti svoje mišljenje isto kao da ne postoje. Njihov način je uvijek najbolji način, a biti 'broj jedan' najveći im je užitak. To zna biti nezgodno kad treba biti timski igrač jer radije bi bili vođa nego član tima. Ponosni su, vole osjećaj važnosti i biti najbolji u svemu. Razočarani su kad to ne uspijevaju pa su podrška i stvaranje dojma da su vođe više nego dobrodošli. Zadovoljavanje tog ega funkcionira u svakom aspektu njihovog života, čak i kad ih zamolite da pospreme suđe iz perilice, jer nitko to ne radi bolje od njih.

  • +44
Poznati Lavovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Djevica

'Savršenstvo' je ključna riječ za djecu rođenu u znaku Djevice, ali ne toliko zbog toga što to stvarno jesu, već zbog njihovog truda koji ulažu kako bi postigli taj status. Vrlo su uredni i s pažnjom pristupaju i najsitnijim detaljima kako bi sve bilo na svom mjestu, bilo da se radi o pospremanju sobe, bilo osobnoj higijeni i brizi za zdravlje. Vrijedan su pomagač u kući jer će učiniti sve da bi doprinijeli urednom i mirnom okruženju. Ali zbog tih svojih navika i odlučnosti da sve drže u savršenom redu znaju biti nezgodni prema sebi kad izgube konce, makar i nakratko. Održavanje stalne rutine i nenametljivo podsjećanje da odlično rade posao, kao i da ih volite bez obzira na sve, pomoći će vam zadržati vašu malu Djevicu da je ne uhvati veliki stres zbog vlastitih nametnutih pritisaka.

  • +43
Poznate Djevice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vaga

Većina roditelja od svojih će potomaka čuti da nešto nije fer. Roditelji malih Vaga čut će to češće, no u ovom će slučaju djeca vrlo vjerojatno biti u pravu. Vage su, kako to njihov znak i simbolizira, rođeni tragači za ravnotežom i skladom. To ih čini urođenim mirotvorcima, fantastičnim za posredovanje i pomaganje ljudima u pronalaženju kompromisa. Osjete li od vas u obnašanju vaše roditeljske dužnosti nepravdu, očekujte žustru raspravu, ali dobra vijest je da ove male arbitre možete uvjeriti temeljitim objašnjenjem. Negativnost je otrov za male Vage i želite li gledati kako odrastaju u veselju, priuštite im mirno kućanstvo koje će zadovoljiti i njihov dubok smisao za glazbu i estetiku.

  • +34
Poznate Vage Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Škorpion

Vrlo rano spoznat ćete prirodnu intuiciju Škorpiona jer kao psihički najosjetljiviji znak ta djeca posjeduju oduševljavajuću sposobnost čitanja ljudi i situacija. Što oni misle i osjećaju, nećete baš uvijek znati jer su također i među najtajanstvenijim znakovima. Njihova sposobnost čuvanja tajni može biti zadivljujuća kad im nešto povjerite, ali i zastrašujuća kad vam pokušavaju nešto sakriti. Vaš je mali Škorpion opremljen žalcem, a njegov ubod pun gorčine osjetit ćete svaki put kad smatra da mu je nanesena šteta. No oni i duboko vole i nadomjestit će vam to uvelike svojim pokazivanjem privrženosti. Odvažni su i nemaju straha jer vjeruju svojim izoštrenim instinktima. Osim intuitivnosti, krasi ih inteligencija pa izbjegavajte mrmljati nešto o njima.

  • +14
Poznati Škorpioni Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Strijelac

Djecu Strijelce krasi topla osobnost i smatra ih se 'smajlićima' zodijaka. Njima je život čista zabava jer tu svoju urođenu radost nose posvuda sa sobom. Beskrajno su optimistični i to je njihova izvrsna kvaliteta, sve dok ne postoji rizik. Djeca Strijelci toliko su uvjereni da će sve završiti pozitivno da ponekad čak ne uspijevaju razmotriti moguće negativne posljedice. No nije tako lako prigušiti njihov vedar duh pa će nastaviti voziti i kad kola krenu nizbrdo. Mali Strijelci su vrlo neovisni, a kako i dolikuje njihovom znaku, odlično pogađaju. Uvijek će vam točno reći što misle i uvijek će vam reći istinu, koliko god ona bolna bila.

  • +34
Poznati Strijelci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia