ludilo eurosonga

Vanna se oglasila nakon Eurovizije: 'Nije fer što me neki od vas osuđuju'

13.05.2024 u 09:38

Bionic
Reading

Domaća glazbenica Vanna ove je godine sjedila u hrvatskom žiriju Eurovizije, no nije ni slutila kakve će osude javnosti dobiti glasovi hrvatskog žirija. Podsjetimo, Švicarskoj nisu dodijelili nijedan bod, no mnogi im štošta zamjeraju

Skandal uslijed Dore kada su obožavatelji shvatili da smo gotovo ostali uskraćeni za pjesmu 'Rim Tim Tagi Dim' još nije posve oprošten i zaboravljen, a činjenica da je Baby Lasagna u finalu Eurovizije proglašen pobjednikom publike, no ne i sveukupnim pobjednikom razljutila je hrvatsku, ali i stranu publiku. Komentari na društvenim mrežama pokazali su izrazitu razinu nezadovoljstva, a na tapeti su se našli i članovi našeg žirija.

Ovogodišnji žiri iz hrvatske bio je sačinjen redom od poznatih imena iz svijeta glazbe, a činili su ga: Srđan Sekulović Skansi, glazbeni producent, skladatelj, tekstopisac, Ivana Vrdoljak - Vanna koja je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2001. u Kopenhagenu u Danskoj gdje je osvojila 10. mjesto, Dino Jelusić, pobjednik na prvom Dječjem natjecanju za pjesmu Eurovizije 2003. u Danskoj, Mihovil Šoštarić Lockroom, glazbeni producent, tekstopisac i Gina Victoria Damjanović pjevačica i radijska voditeljica.

Doček Baby Lasagne na Jelačić placu Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo/Cropix

Izložena brojnim kritikama Vanna je reagirala na Instagramu: 'U hrvatskom žiriju za ovogodišnji Eurosong je bilo 5 osoba. Svatko od nas je glasao zasebno - po svojoj svijesti. Zbroj naših glasova je dao konačne ocjene. S obzirom da propozicije ESC-a ne dozvoljavaju objavljivanje pojedinačnih glasova, zaista nije nimalo fer što me neki od vas osuđuju bez da znate kojoj sam zemlji dala koliko bodova.'

Podsjetimo, iako je Švicarska bila apsolutni pobjednik po mišljenju žirija, hrvatski žiri pobjedničkoj pjesmi nije dodijelio nijedan bod.

Izvor: Pixsell / Autor: M.Juric/Pixsell

Našem se žiriju najviše svidio Portugal kojem je dodijeljeno 12 bodova.

Stručna petorka dala je jedan bod Cipru, Švedskoj 2, Srbiji 3, Francuskoj 4, Luksemburgu 5, Italiji 6, Ukrajini 7, Irskoj 8, a susjednoj Sloveniji 10 bodova.

Hrvatska je publika ipak pokazala naklonost prema pjesmi 'Code' te ju je nagradila tek jednim bodom, a najviše su nam se svidjele pjesme naših susjeda - Slovenije u koju smo poslali 10 te Srbije u koju smo poslali 12 bodova.

S DNA ORMARA

Nosi se čipka: Pogledajte novi trend na dočeku Baby Lasagne u Zagrebu

Pogledaj galeriju