BARCA ČEKA SPORTING

Halilović protiv Seville dokazao koliko vrijedi: Nećemo se predati!

Bionic
Reading

Sporting Gijon u završnici sezone ima težak posao očuvanja prvoligaškog statusa. No nakon pobjede nad favoriziranom Sevillom, taj se posao čini nešto lakšim

Na dan utakmice protiv Seville, u španjolskim se medijima zakotrljala priča o lošem Halilovićevu statusu u klubu iz Asturije, odnosno o njegovu nedovoljnom angažmanu zbog kojeg mu je navodno i trener Abelardo uputio kritiku, ali i dao negativnu ocjenu kod Luisa Enriquea, Barcelonina trenera koji, ako uopće ostane na klupi Katalonaca u sljedećoj sezoni, ima pravo računati na hrvatskog reprezentativca.

No statistika i činjenice, ali i igra na terenu posve su drugačije. Halilović je igrao u gotovo svim prvenstvenim utakmicama, s time da je ponekad ulazio i s klupe.

Ali igrao je i pod blokadama, ozlijeđen, a sve u namjeri da pomogne klubu. I u zadnjim je utakmicama bio najbolji pojedinac svoje momčadi.

Pa tako i protiv Seville, jer upravo nakon njegove sjajne asistencije natjerao je Krychowiaka da zabije autogol za izjednačenje. No nije samo zbog tog poteza 19-godišnji Halilović zaslužio visoku ocjenu.

Novu priliku za dokazivanje, i to pred Enriqueom, imat će već ove subote, kada sa svojim Sportingom gostuje na Nou Campu.

Utakmica je to u kojoj Barcelona ne smije kiksati, a Halilovićeva momčad treba tražiti eventualne bodove spasa. Samim time i naš će igrač biti pod posebnim povećalom i pritiskom. Jer kako odigrati protiv svojeg gazde, kojem bi se trebao priključiti na ljeto, a i da tvoj aktualni poslodavac bude zadovoljan?

'Svjesni smo što Barceloni znači ova utakmica i da će sigurno biti dodatno motivirani. A kada su takvi, onda su i pobjede kao protiv Deportiva - očekivane. Na nama je da damo sve od sebe, a kako će nam se to vratiti, ne ovisi samo o našem pristupu. Svjesni smo da u preostale tri utakmice, nakon ove s Barcelonom, moramo tražiti bodove spasa. I nećemo se predati do samog kraja', rekao je za tportal.hr Alen Halilović