ODLIČNI U FORTUNI

Hrvatski golman povukao paralelu između Lionela Messija i Alena Halilovića

29.09.2023 u 19:11

Bionic
Reading

Fortuna iz Sittarda u jakoj nizozemskoj ligi u gornjem je dijelu tablice. Velike zasluge za dosadašnje rezultate pripadaju hrvatskom dvojcu, golmanu Ivoru Panduru i veznom igraču Alenu Haliloviću

Već smo u nekoliko navrata pisali kako Alen Halilovića igra možda i najkonkretniji nogomet u karijeri.

Često ga hvali i Rafael van der Vaart, legendarni nizozemski nogometaš, koji sada radi kao strulčni TV komentator.

No, sada se biranim riječima o Haliloviću izrazio i njegov suigrač, bivši vratar Rijeke, Ivor Pandur, koji također proživljava najbolje dane svoje karijere koja je tek zaživjela u pravom smislu.

Pandur je u sezoni 2020./21. prešao u Hellas Veronu za 1,9 milijuna eura s Rujevice, a nakon posudbe, Fortuna je otkupila njegov ugovor na obostrano zadovoljstvo. Novom klubu potpisao je vjernost do lipnja 2027. godine.

Ivor je trenutačno peti vratar lige po spriječenim golovima i treći po utakmicama bez primljenog gola.

'Hvala Bogu, dobro branim i zdrav sam. Doveli smo uoči sezone nekoliko dobrih igrača, imamo glavu i rep te ideju u igri. Imali smo i malo sreće u ogledima s Feyenoordom i Ajaxom jer smo igrali s njima u trenutku kad nisu bili najjači. Izgubili smo zadnju utakmicu, ali sve u svemu naša momčad je zasad pozitivna ligaška priča', rekao je Pandur u razgovoru za Novi list.

Pandur uživa u nizozemskoj ligi. Igra se otvoreno na većini utakmica, atraktivno za gledatelje koji popunjavaju stadione.

'Sviđa mi se liga, ali općenito i država. Nizozemska je sređena, sve funkcionira na visokoj razini. I na stadionima koji nisu veliki atmosfera je odlična. Sretan sam što sam ostao tu i potpisao ugovor. Uspon forme? Ne volim razmišljati što je bilo ili nije, volim se fokusirati na svaku sljedeću utakmicu. Želim na svakom treningu i utakmici pokazati najbolje od sebe, a znam da mogu još puno bolje. Protiv Ajaxa i Feyenoorda bio je 'clean sheet' i to je bilo super. Na meni je samo da radim najbolje što mogu. Vratarska pozicija ovisi o puno faktora, ali meni je bitno da sam uvijek na razini koju želim'.

Panduru se u Fortuni pridružio Alen Halilović, velika zvijezda prošlog prijelaznog roka na Rujevici, koji se nije uspio nametnuti treneru Sergeju Jakiroviću. Rijeka mu nije bila sretna luka. A sada Alen igra kao preporođen…

'Alen je strašan, ekstra kvaliteta. Koliko nam znači njegova igra već se vidi po brojkama i svemu ostalom. Svaku utakmicu donosi razliku i protivnici se muče s njim. Daj Bože samo da bude zdrav, mislim da će biti još bolji. Bilo je puno upitnika kad je dolazio, ali ovdje se potvrđuje kao veliki profesionalac. Radi na sebi i spreman je uvijek pomoći drugima. Realnost je sada da je tu gdje je zbog svih okolnosti, no došao nam je doslovno kao Messi u Miami'.

U ovom kolu Fortuna gostuje kod AZ Alkmaara.

Što je još rekao Ivor Pandur, pročitajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore