OVU SU PETORICA NAJMLAĐIH

PSG forsira 16-godišnjaka u Ligi prvaka, ali mlađi od njega bio je i 'hrvatski Messi' Alen Halilović

15.02.2023 u 06:42

Bionic
Reading

U utorak su prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka odigrali nogometaši PSG-a i minhenskog Bayerna, uz pobjedu 1:0 njemačkog sastava. I dok domaćini iščekuju kakva je sudbina trenera Galtiera, jedan će mu golobradi dječak biti zahvalan do kraja života, jer još je jednom dobio priliku igrati u ovom prestižnom natjecanju, te je sa 16 godina i 343 dana postao najmlađi igrač koji je započeo jednu utakmicu nokaut faze Lige prvaka

Riječ je o mladom francuskom nogometašu, Warrenu Zaïreu-Emeryju, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, no u ovoj je utakmici dobio priliku na desnom krilu.

Ovaj, još uvijek dječak, zaigrao je s 'velikim dečkima', iako mu je tek 16 godina. Doduše, 8. ožujka napunit će 17, no još uvijek su to godine zbog kojih možemo vjerovati kako je pred njim bogata nogometna budućnost.

Doduše, Warren Zaïre-Emery debitirao je u Ligi prvaka još u listopadu prošle godine, kada je PG svladao Maccabi 7:2. I tada je imao 16 godina, sedam mjeseci i 17 dana.

Ali ako ste mislili da je Zaïre-Emery najmlađi igrač koji je zaigrao u Ligi prvaka, onda ste se prevarili. Jer u ovom prestižnom natjecanju igrali su i mlađi.

Najmlađi je Youssoufa Moukoko, koji je u dresu dortmundske Borussije protiv Zenita zaigrao kada je imao 16 godina i 18 dana.

Nešto stariji od Moukoka bio je Céléstine Babayaro, koji je u dresu Anderlechta igrao protiv Steaue kada je imao 16 i 86 dana.

Rayan Cherki zaigrao je za Olympique Lyon u ogledu protiv Zenita sa 16 godina i 102 dana, dok je kao četvrti najmlađi igrač u Ligi prvaka naš Alen Halilović.

On je u dresu Dinama igrao protiv PSG-a a tada je bio star 16 godina i 128 dana. Bilo je to godine 2012.

Listu petorice najmlađih zaključuje još jedan igrač Anderlechta. A to je Youri Tielemans, koji je igrao protiv Olympiacosa, kada je imao 16 godina i 148 dana.

  • +13
PSG - Bayern (osmina finala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: Mohammed Badra