CRUSH!

Appleova reklama mnoge je naljutila. Evo o čemu se radi

13.05.2024 u 12:56

Bionic
Reading

Oglas koji promovira najtanji iPad ikada izazvao je lavinu negativnih komentara, a oglasio se i poznati britanski glumac, između ostalih

Appleova reklama za novo izdanje tablet računala iPad Pro izazvala je bijes, a Hugh Grant ustvrdio je da predstavlja 'uništavanje ljudskog iskustva'.

Oglas koji promovira najtanji iPad ikada sadrži kreativne alate uključujući kamere, knjige, limenke s bojom i glazbene instrumente koji bivaju zdrobljeni u industrijskoj preši.

Nakon što stroj za arkadne igre, stari model TV-a, gramofon, metronom i niz drugih simbola kreativnosti bivaju temeljito uništenii između dvije metalne ploče, vrh stroja se podiže kako bi otkrio novi iPad. Sve se odigrava uz melodiju singla dueta Sonny & Cher iz 1972. All I Ever Need Is You.

'Upoznajte novi iPad Pro... Zamislite samo sve stvari koje će se koristiti za stvaranje', napisao je izvršni direktor Applea Tim Cook na platformi X uz oglasni video.

Objava je brzo bila zasuta odgovorima ljudi koji osuđuju drobljenje umjetničkih predmeta. Glumac Hugh Grant retvitao je objavu, uz dodatak: 'Uništenje ljudskog iskustva. Ljubaznošću Silicijske doline', prenosi Sky News.