kandidat možemo za ep

Bosanac: Obračun s krijumčarima migranata mora biti na prvom mjestu

18.05.2024 u 14:26

Bionic
Reading

Nositelj liste Možemo na izborima za Europski parlament Gordan Bosanac izjavio je u subotu da obračun s krijumčarima ilegalnih migranata mora biti na prvom mjestu, a Pakt o migracijama i azilu koji je nedavno prihvatilo Vijeće Europske unije neće zaustaviti ilegalne migracije.

"Obračun s krijumčarima migranata mora biti na prvom mjestu, treba zaustaviti ilegalne migracije, ali to se neće učiniti s Paktom o migracijama i azilu jer on ne predviđa legalne ulaske u Europsku uniju tako da migranti nastaviti ulaziti ilegalno", rekao je Bosanac predstavljajući listu kandidata Možemo za predstojeće izbore za Europski parlament.

Nastavak ilegalne migracija i ubuduće će dovoditi do incidenata i tragedija kakva se dogodila prije dva dana pogibijom četiri ilegalna migranta u prometnoj nesreći u Brnazima kod Sinja.

Bosanac je upozorio da će u Hrvatski sabor iduće dvije godine stizati na usvajanje zakonodavstvo koje će biti usklađeno s provedbenim dokumentima Pakta o migracijama.

Također je najavio kako će se europarlamentarci iz Možemo u Europskom parlamentu zauzimati za ozbiljan iskorak u razvoju željezničkog prometa u cijeloj EU, a time i u Hrvatskoj, istaknuvši da željeznički promet doprinosi očuvanju okoliša.

Ocijenio je katastrofalnom željezničku povezanost u Hrvatskoj, posebice u smjeru Dalmacije i Splita, čime se onemogućuje masovniji dolazak turista vlakom na Jadran. Osim toga, od Zagreba do Splita vlakom se putuje osam sati, iako bi putovanje trebalo trajati najviše tri sata.

Druga na listi za Europski parlament Jelena Miloš istaknula je da europsko stanovništvo stari pa je nužno razvijati socijalne ustanove za stare osobe, a Urša Rakar da će zastupnici Možemo u Europskom parlamentu biti "brana crnoj desnici koja se diže u Europi".