OSIPANJE

DP gubi zastupnike. Lacković stvara klub nezavisnih zastupnika

16.05.2024 u 09:28

Bionic
Reading

Domovinski pokret zasad gubi zastupnike jednakom brzinom kao u prošlom sazivu Sabora. Novost je da u klubu DP-a neće biti niti Željko Lacković, koji je kao nezavisni kandidat na DP-ovoj listi u 4. jedinici sa šestog mjesta, pomoću preferencijskih glasova, ušao u Sabor

On se s nezavisnom Vesnom Vučemilović, koja se iz oporbenih Hrvatskih suverenista prebacila u parlamentarnu većinu, dogovorio o osnivanju kluba i sada im još treba treći član. U igri je Predrag Štromar iz HNS-a, koji također nema klub.

Na ovim izborima je na listi Domovinskog pokreta izabrano 14 zastupnika, a uskoro bi ih nakokon što su otpali Mislav Kolakušić i Josip Jurčević moglo biti samo 11, piše Novi list.

Lacković tvrdi da ima dobre razloge da ne bude u Klubu Domovinskog pokreta.

'Napravit ćemo klub nezavisnih i kroz njega ću puno lakše komunicirati ono što je meni ključno, a što, tako da kažem, nije »core business« DP-a. Naš klub, koji će svakako biti dio parlamentarne većine, otvorit će dodatan prostor nezavisnim gradonačelnicima i načelnicima općina, kojih je u Hrvatskoj čak 133. Kroz nas će oni moći artikulirati svoje potrebe i probleme. Njima će naš klub biti servis u Saboru, to je smisao, rekao nam je Lacković. Klub s tri većinska zastupnika mogao bi biti samostalan koalicijski partner HDZ-a', kazao je Lacković za Novi list.