veljko ostojić

Nekadašnji ministar poručio novom: Evo što je nužno odmah napraviti u turizmu

17.05.2024 u 15:10

Bionic
Reading

Nekadašnji ministar turizma i aktualni direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić komentirao je izbor Tončija Glavine za novog hrvatskog ministra turizma

'Prije svega, novom ministru turizma i sporta i njegovom timu želimo puno sreće i uspjeha te smo uvjereni smo da ćemo nastaviti kvalitetnu i produktivnu suradnju s Ministarstvom turizma i sporta. U Hrvatskoj udruzi turizma od resornog ministarstva očekujemo da kao prioritet stavi rješavanje ključnih izazova sektora', kazao je Ostojić.

Za daljnji razvoj turizma i nužno jačanje konkurentnosti sektora, smatra nekadašnji ministar, važno je donijeti kvalitetne mjere za rješavanje izazova nedostatka radne snage, treba riješiti nužne uredbe i podzakonske akte za konačno rješavanje pitanja turističkog zemljišta i pomorskog dobra, unaprijediti porezni okvir, riješiti izazov nerazvrstanih cesta, kao i donijeti konkretne mjere za kvalitetniju strukturu smještajnih objekata poticanjem podizanja kvalitete postojećih smještajnih objekata te gradnjom novog visokokvalitetnog organiziranog smještaja.

'Turizam je važna gospodarska djelatnost za Hrvatsku i treba imati status sukladno svom utjecaju u BDP-u. Za to je važno da resorno ministarstvo bude centralno mjesto za sve međuresorne inicijative koje nadilaze nadležnost samog Ministarstva turizma i sporta, ali su ključne za daljnji razvoj sektora', zaključio je Ostojić.