odgovor kolegici

Pavliček otkrio kako je Vučemilović glasala na Predsjedništvu, uputio jasnu poruku

28.04.2024 u 13:55

Bionic
Reading

Nakon što je zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović poručila na Facebooku kako nikad neće dati svoj glas za bilo kakav savez sa SDP-om i Možemo te dodala da nije sklona ostanku stranke u opoziciji ukoliko DP postane dio nove saborske većine, oglasio se predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček

Predsjedništvo Hrvatskih suverenista u subotu je održalo sjednicu na kojoj je odlučeno da stranka neće sudjelovati ni u vladi ni u saborskoj većini predvođenoj HDZ-om, a predsjednik Marijan Pavliček kazao je da bi izdaja birača bila upravo suradnja s vladajućom strankom.

Istu večer, Vučemilović je objavila jasnu poruku na Facebooku.

'Ne dopuštam nikome da u moje ime pregovara s onima koji su napustili sabornicu kad se donosila odluka o hrvatskoj neovisnosti. Ne dopuštam nikome da izborne gubitnike pokuša pretvoriti u izborne pobjednike. Ne dopuštam nikome da u moje ime sklapa protuprirodne saveze koji predstavljaju izdaju birača. Ne dopuštam nikome da me zbog takvog stava proglašava žetonom ili izdajnikom. Nikad, ali baš nikad neću dati svoj glas za bilo kakav savez sa SDP-om i Možemo', napisala ne Vučemilović.

Naime, tijekom glasovanja o daljnjim potezima Suverenista, Vučemilović je ostala suzdržana, što znači da nije bila protiv odluke da se ne ide s HDZ-om u koaliciju.

  • +2
Suverenisti i Most predstavili kandidate za 5. izbornu jedinicu Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jakšić

“Odluka predsjedništva je jasna. I moraju je je se držati svi članovi. Davanje potpore HDZ-u u koaliciji s manjinskim zastupnicima ili Domovinskim pokretom nije moguće. Sve sam vam rekao”, poručio je danas Marijan Pavliček za 24sata.

Nije htio reći kakve posljedice bi mogla imati Vučemilović jer će vidjeti kako će se sve dalje razvijati. Potvrdio je da se on neće predomisliti i podržati HDZ.