vremenska prognoza

Za veći dio zemlje izdan meteoalarm, evo gdje se očekuju pljuskovi s grmljavinom

13.05.2024 u 07:34

Bionic
Reading

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim i duljim na istoku i jugu, vremenska je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak

Mjestimice kiša, osobito na zapadu zemlje te u unutrašnjosti Dalmacije, a poslijepodne su lokalno mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Ujutro ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva Celzija, objavio je DHMZ.

Za veliki dio Hrvatske izdan je žuti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena, a na istarskoj obali zbog mjestimice moguće pojačane bure. Najjači očekivani udari vjetra iznosit će 35-40 čvorova (65-75 km/h).

U utorak će biti promjenljivo oblačno, od sredine dana uz češća i dulja sunčana razdoblja. Mjestimice će padati kiša, lokalno na obali te u unutrašnjosti Dalmacije mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom.

  • +3
Ilustrativna galerija/Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Boris Ščitar

Na istoku i jugu zemlje uglavnom suho. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, podno Velebita u noći i ujutro bura. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 14 i 17 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 18 i 22.

>>> Prognozu za nekoliko većih gradova za sljedećih sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku, a opširniju prognozu za cijelu Hrvatsku možete pogledati na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ