strateška suradnja

[FOTO/VIDEO] BMW i Valeo rade na razvoju sljedeće generacije automatiziranog parkiranja razine 4

17.02.2023 u 16:13

Bionic
Reading

Funkcije softvera temelje se na trenutnom skupu softvera za automatizirano parkiranje koji je prvi put lansiran s BMW-om iX 2021. U sljedećoj generaciji bit će dodatno proširen snažnom računalnom platformom koja ugošćuje zajednički razvijene algoritme

BMW Group i Valeo podižu svoj dugogodišnji odnos na višu razinu novim partnerstvom. Nakon velike najave njihove suradnje za ADAS kontroler domene, senzore i softver za parkiranje i manevriranje za BMW-ovu nadolazeću generaciju platforme 'Neue Klasse' (sljedeća generacija modularne platforme za BMW vozila), BMW Grupa i Valeo najavili su suradnju za zajednički razvoj potpuno automatiziranih tehnologija parkiranja do razine 4.

U siječnju su obje kompanije potpisale sporazum o strateškoj suradnji koja će se usredotočiti na zajednički razvoj sljedeće generacije vrhunskog korisničkog iskustva parkiranja za korisnike na privatnim parcelama i parkiralištima. U rasponu od automatizirane pomoći pri manevriranju do razine 4 automatiziranog parkiranja vozila, sve će se funkcije temeljiti na tehnologiji i senzorima u automobilu. Inače, ova razina autonomije odgovara potpuno automatiziranoj vožnji/parkiranju, bez nadzora vozača.

BMW i Valeo surađuju na razvoju sljedeće generacije automatiziranog parkiranja razine 4 Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW i Valeo

Usluge koje se temelje na infrastrukturi također će se zajednički razvijati kako bi se doživjelo potpuno automatizirano parkiranje i naplata na dostupnim javnim parkiralištima i mjestima.

Funkcije softvera temelje se na trenutnom skupu softvera za automatizirano parkiranje koji je prvi put lansiran s BMW-om iX 2021. U sljedećoj generaciji bit će dodatno proširen snažnom računalnom platformom koja ugošćuje zajednički razvijene algoritme.

Što kažu glavni akteri?

'Ovaj zajednički razvoj važna je prekretnica za BMW Grupu u pogledu naše sljedeće generacije automatizirane vožnje i parkiranja. Sa skalabilnim iskustvom razine 4 parkiranja potvrđujemo i jačamo svoju vodeću poziciju u ovoj domeni. Za stvaranje doista nevjerojatnih funkcija za krajnjeg korisnika potreban je vrhunski softver i hardver u svim aspektima digitalnog lanca vrijednosti, kao i snaga ekosustava podataka o voznom parku. BMW Grupa je uzbuđena što će ovom strateškom suradnjom dodatno produžiti svoje dugotrajno partnerstvo s Valeom. Cilj nam je nastaviti pružati iskustvo vožnje i parkiranja svjetske klase našim kupcima,' rekao je Nicolai Martin, viši potpredsjednik odjela za iskustvo vožnje, BMW Group.

Što je automatizirano parkiranje vozila?

Automatizirano parkiranje vozila ili Automated Valet Parking (AVP) nudi vozačima i putnicima iskustvo potpuno automatiziranog parkiranja bez vozača. U zoni iskrcaja vozač napušta automobil, a vozilo preuzima zadatke kao što su autonomno pronalaženje parkirnog mjesta, potrebni manevri za parkiranje i izlazak te se također može odvesti natrag u zonu preuzimanja i vratiti vozilo natrag u vozač. Kako bi se optimiziralo korištenje vremena parkiranja, mogu se primijeniti dodatne usluge poput potpuno automatiziranog punjenja ili potpuno automatiziranog pranja. Takve funkcionalnosti nude kupcima stvarne prednosti u smislu udobnosti i sigurnosti.

Prema nacrtu nadolazećeg ISO standarda, rješenja za automatizirano parkiranje vozila bit će grupirana u dvije glavne kategorije, sustave tipa 1 i tipa 2. Za sustav tipa 1, potrebne tehnologije (uključujući sve senzore, računalne jedinice i algoritme) rade na vozilu, dok su za sustav tipa 2 potrebne tehnologije (uključujući senzore i sustav upravljanja AVP) instalirane u relevantnoj infrastrukturi, npr. parking, a vozilo je infrastrukturno kontrolirano.

Partnerstvo podržava oba tipa, AVP tip 1 i tip 2, te će težiti najnaprednijim rješenjima za sljedeću generaciju parkirnih iskustava do razine 4 prema zahtjevima tržišta i kupaca.

'Ponosni smo na dugogodišnju suradnju između BMW Grupe i Valea. Zajednički razvoj i implementacija rješenja za automatsko parkiranje omogućit će rad bez vozača razine 4 u BMW-ovim nadolazećim serijskim vozilima,' rekao je Marc Vrecko, predsjednik Valeove poslovne grupe za udobnost i sustave pomoći u vožnji.

'Gradeći na već komercijaliziranim komponentama skupa, ova će suradnja iskoristiti naše znanje i iskustvo i tehnologije, kao što su napredni algoritmi računalnog vida temeljeni na umjetnoj inteligenciji, i omogućiti nam da proširimo naš portfelj na funkcije razine 4, kao i na usluge u oblaku. Ostali proizvođači automobila moći će se pridružiti ovoj platformi, a BMW ponovno postavlja standarde za najintuitivnije i najugodnije korisničko iskustvo koje njegovi kupci s pravom očekuju.'