JOŠ PREDIZBORNIH DAROVA

Ministar Primorac najavio novu narodnu obveznicu: 'Jedva čekam vratiti se na fakultet'

28.12.2023 u 19:55

Bionic
Reading

Nakon božićnog dara umirovljenicima, već u proljeće stiže i nova narodna obveznica, nastavak uspješnog projekta u koji su građani prošle godine uložili više od 1,3 milijarde eura. Najavio je to ministar financija Marko Primorac, koji je u Dnevniku Nove TV komentirao i blagdanski dodatak umirovljenicima, ali i ustvrdio da se jedva čeka vratiti na fakultet

'Mi smo odlučili aktivirati stanovništvo u izdavanju javnog duga, tako da smo odlučili izdati novu narodnu obveznicu već u prvom kvartalu sljedeće godine. Cilj nam je povećati participaciju građana i pozitivno utjecati na inflatorna kretanja', rekao je Primorac gostujući u Dnevniku Nove TV.

Komentirajući aktualni božićni dar umirovljenicima koji su dobili blagdanski dodatak, rekao je kako nije riječ o predizbornoj kupovini, već ciljanoj mjeri namijenjenoj onima koji imaju manja primanja.

Izrazio je zadovoljstvo smanjenjem inflacije, no na pitanje o povećanoj potrošnji rekao je 'Cijene jesu nešto veće. Inflacija je prisutna. Mi bi bili najsretniji da su te cijene niže'.

  • +14
Marko Primorac Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Rekao je i da ne misli da će doći do poskupljenja nakon Nove godine, kad prestaje dvojno iskazivanje cijena. 'Ne radi se o prijevari, apsolutno nema potrebe za povećanjem cijena', rekao je.

Na pitanje o bijelom štrajku zaposlenika na sudovima Primorac je diplomatski odgovorio kako vjeruje da će ministar Malenica uspješno privesti taj proces kraju.

Upitan boji li se da će i on postati potrošen ministar, Primorac je iznenađujuće ustvrdio: 'Jedva čekam vratiti se na fakultet'. Priznao je da nije promijenio sve kune u eure: 'Po džepovima se nađe poneka', rekao je.