TAXI TRŽIŠTE

Uber u Zagrebu snizio cijene za 25 posto

26.04.2016 u 09:50

Bionic
Reading

Uber je spustio cijene u Zagrebu za 25 posto. Iz kompanije tvrde kako je njihova usluga uberX tako postala najjeftinija opcija kretanja u Zagrebu nakon javnog prijevoza

U Uberu navode da će primjerice tako vožnja od Glavnog kolodvora do Jaruna njihovom vozilima od sutra koštati 30 kuna u odnosu na dosadašnjih 40 kuna dok je prosječna cijena ostalih taxi prijevoznika na toj relaciji 46 kuna.

Ističu da promjena cijena može biti korisna i za vozače-partnere kojima je bitno smanjiti vrijeme čekanja između vožnji te skratiti putovanje do polazišne lokacija putnika. Smatraju da će smanjenjem cijena Uber biti dostupniji većem broju građana te će slijedom toga smanjiti vrijeme čekanja partnera-vozača i skratiti putovanje do lokacije putnika.

'Iskustva sa snižavanjem cijena bila su pozitivna i za putnike i za partnere-vozače diljem svijeta u proteklih pet i pol godina poslovanja Ubera. Dobar primjer je New York, gdje su cijene kroz godine smanjene za 30 posto, a istovremeno je zarada partnera-vozača skočila za 50 posto', navode u Uberu.