80 KM/H U RIKVERC

Indijski taksist vozi samo unazad

01.09.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Taksist iz Bhatinde u Indiji postao je lokalni celebrity nakon što je odlučio svoje usluge odrađivati unazad. Jedne mu se večeri polomio mjenjač te je do kuće morao odvoziti u rikverc, a onda mu je sinulo da bi tako mogao voziti stalno

Taksist koji operira u gradiću Bhatinde u indijskoj pokrajini Punjab preuredio si je mjenjač na Fiatu Padminiju pa tako ima 4 brzine za rikverc i jednu za naprijed. Naime, čovjek je počeo isključivo voziti unatraške nakon što je otkrio da ima prilično talenta i volje za taksi akrobatiku.

Sve je počelo kada se tridesetogodišnjak vraćao s tuluma prije šest godina i zbog neispravna mjenjača bio prisiljen dovesti se do kuće u rikvercu – jedinoj brzini koja je radila. Proglasio se šampionom vožnje unatraške, preuredio automobil te odlučio voziti svoje klijente unazad.

'Nakon pet godina prakse usavršio sam umjetnost vožnje unatraške. Uvijek sam htio raditi nešto posebno i jedinstveno', kaže luckasti taksist koji u rikvercu postiže brzine i do 80 kilometara na sat

Doduše, Indijcu je došao porez na ekshibicionizam u obliku bolova u vratu, leđima i čestog povraćanja. U Guinnessovu knjigu rekorda nije upisan jer bi ga netko trebao non-stop snimati, a to, kaže, ne može zasad izvesti. Također, još jedan pokušaj da ovjekovječi svoj talent - dobrotvorna vožnja od Rajasthana na sjeverozapadu zemlje do Lahorea u Pakisatnu - propao je jer ga Pakistanci nisu pustili preko granice.

Dok mu ne pođe za rukom upisati se u kakvu enciklopediju nebuloza, sav adrenalin čuva za svoje klijente u Bhatindi.

Pogledajte video: