BOK

Otvoreni 21. Bjelovarski odjeci kazališta

26.04.2024 u 23:48

Bionic
Reading

Predstavom 'Teror' Hrvatskog kazališta Pečuh u Dom kulture otvoreni su 21. Bjelovarski odjeci kazališta u sklopu kojega će ove godine biti prikazano 11 predstava, uz brojne popratne sadržaje

Na repertoaru su predstave - 'Bilo jednom na Brijunima' u koprodukciji Bitef teatra, Kreativne produkcije Joca Art i Centra za kulturu Svilajnac, 'Mišolovka' Narodnog pozorišta iz Sarajeva, 'Zakon Zagore' Gradskog kazališta mladih Split.

Posjetitelji će moći pogledati i 'Početak' Teatra Exit, '2024.' Bjelovarskog kazališta, 'Spaljenu' Kazališta Gavella, 'Malograđansku svadbu', Kamernog teatra 55 Sarajevo, 'Da sam ja netko' Studija Live te 'Zato što sam žena, zar ne', Bjelovarskog kazališta.

Festival zatvaraju dvije izvedbe predstave 'Balkanski špijun' Narodnog pozorišta Beograd.

Program BOK fest obogatit će brojni popratni sadržaji, od predstavljanja knjiga do prvog Pub BOK kviza i koncerta hrvatskih glumaca. U Gradskom muzeju u subotu će biti predstavljana knjiga rođenog Bjelovarčanina, glumca Bogdana Diklića 'O glumi bez glume', a navečer na gradskom paviljonu počinje veliki 'BOK Alfa Jukebox' koncert na kojemu će nastupiti hrvatski glumci.

Prvi Pub BOK kviz u kafiću Oka vodit će Joško Lokas, a bit će održani i tradicionalni BOK rukometni turnir, moto alka, izložba glumaca u salonu namještaja i retro party u Bjelovarskom kazalištu.

Gradonačelnik Dario Hrebak podsjetio je da su lani obilježili 20 godina festivala te su uspjeli malo i pojačati financijska sredstva jer im je kultura važna pa će i ove godine, istaknuo je, festival okupiti puno poznatih glumaca.

Najavio je da će nedugo nakon BOK festa u Bjelovaru s radom početi i profesionalno kazalište, a prva predstava bit će 'Čaruga'.

'Mislim da je odlična vijest to što profesionalno kazalište u Bjelovaru ponovno otvara svoja vrata i to nakon, čini mi se, više od 60 godina. Želimo da Bjelovar živi kazalište ne samo tijekom BOK festa i jesenskih predstava, nego i tijekom cijele godine', poručio je gradonačelnik.