SADA JE I DOKAZANO

Muškarci se najviše pale na ovakve žene

16.05.2014 u 14:25

Bionic
Reading

Mnogim je ženama nezamislivo izići iz kuće našminkana lica, ali nova studija kaže da su tada puno privlačnije muškarcima jer djeluju prirodnije i svježe

Psiholog Alex Jones sa sveučilišta Bangor kaže kako ljudi sve pozitivnije reagiraju na fotografije žena s manje šminke. Njegovo je istraživanje objavljeno u Quarterly Journal of Experimental Psychology, a temelji se na akciji #NoMakeUpSelfie u kojoj žene postaju svoje fotke bez šminke.

Također, ovom je akcijom sakupljeno milijun funti za borbu protiv raka, a usput je napravljeno istraživanje kakve su žene muškarcima najprivlačnije.

Ispostavilo se da muškarci vole žene kada nose do 40 posto šminke manje nego inače. Suprotno tome, žene misle da su ljepše ako stavljaju kompletan make-up. Čak i muškarci kojima su žene ljepše bez šminke smatraju da će drugim muškarcima ipak biti privlačnije našminkane.

Tako ispada da su oba spola u zabludi, a same žene u studiji rekle su kako bez šminke izgledaju svježije i zdravije. Jones naglašava da će sada žene možda imati više samopouzdanja i usuditi se nositi manje šminke budući da je opće mišljenje da su tako ljepše.