KRIVA SLIKA U KRIVO VRIJEME

Nicki Minaj napravila glupost pa se ispričavala

17.02.2014 u 10:27

Bionic
Reading

Nepromišljena reperica Nicki Minaj na svom profilu na Instagramu nedavno je upotrijebila sliku legendarnog borca za ljudska prava Malcolma X bez dozvole. Brzo je uvidjela svoju grešku

Pjevačica uskoro objavljuje singl 'Lookin Ass Nigga', za koji je namjeravala iskoristiti sliku Malcolma X na kojoj on nosi pušku kako bi obranio svoju obitelj zbog prijetnji smrću.

'Obitelj Malcoma X ni na koji način ne podržava korištenje njegovog lika i djela za promociju gospođice Minaj. U pitanju je privatna fotografija koja se ne smije koristiti za promociju nečega što nije vezano uz njegovo povijesno nasljeđe', navodi se u službenom priopćenju njegove obitelji.

Nicki je obrisala spornu fotku, uz objašnjenje upućeno svojim fanovima i uvrijeđenoj obitelji.

'Pjesma se bavi snažnim ženama koje su spremne učiniti sve kako bi se obranile, pa sam mislila da bi njegova fotografija s puškom bila dobra ilustracija. Ispričavam se na pogrešnom kontekstu cijele priče', izjavila je pjevačica.

Godine 1965. Malcolm je smrtno ranjen dok je držao govor u New Yorku u kojem je kritizirao Elijaha Muhammada. Malcolma su ubila trojica muškarca za koje se ispostavilo da su članovi Nacije islama. Sva trojica su osuđena i zatvorena.