BOJKOTIRA IH

Nisu je htjeli kad je bila 'zelena', a sad nova modna ikona ne želi kreacije Diora, Chanela i Guccija

13.05.2024 u 12:34

Bionic
Reading

Zendaya je u dobi od 17 godina debitirala na crvenom tepihu, no tada su joj brojni luksuzni modni brendovi uručili odbijenicu jer je bila 'zelena'

Stilist Law Roach otkrio je da je nekoliko luksuznih modnih brendova odbilo suradnju s glumicom Zendayom na počecima njene karijere, a ona im uzvraća tako što danas, kada slovi za novu modnu ikonu, odlučno bojkotira njihove komade.

Roach je stekao svjetsku slavu kao njen dizajner jer Zendaya redovito plijeni pozornost spektakularnim izdanjima. No, priznaje kako nije bilo lako na počecima karijere kada su joj u dobi od 17 godina redovito odbijali slati dizajnerske komade za nošenje na crvenom tepihu.

'Pisao bih Saint Laurentu, Chanelu, Gucciju, Valentinu, Dioru i svi bi rekli: 'Ne, pokušaj ponovno sljedeće godine. Previše je 'zelena'. Nemamo je u planu', prisjetio se Roach.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Napominje kako danas odbijaju svaku suradnju s navedenim brendovima, osim s Valentinom s kojim je ipak sklopila ugovor 2020. godine.

'Još uvijek nije nosila Dior na tepihu, još uvijek nije nosila Chanel na tepihu, još uvijek nije nosila Gucci na tepihu. Niti u bilo kojem medijskom pojavljivanju, nikada', ustvrdio je Roach.

No, to se sada obija o glavu slavnim modnim kućama. Naime, čini se da je stilist od tada vodio evidenciju o tome koji su luksuzni dizajneri odbili napraviti modne komade za Zendayu prije nego što je postala dvostruka dobitnica Emmyja.

  • +5
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: MICHAEL STEWART / INSTAR IMAGES / ANGELA WEISS / AFP / PROFIMEDIA

'Kad sam rekao: 'Ako nam sada kažete 'ne', to je 'ne' zauvijek', to sam i mislio', zaključio je i dobio veliku podršku fanova koji su komentirali ovaj njegov intervju, sretni što ovako brani njihovu omiljenu glumicu.

Ovo nije prvi put da Roach govori o poteškoćama odijevanja Zendaye u dizajnerske brendove na početku njezine karijere. Govoreći za Vogue, rekao je da će dvojac uzeti vintage komade za Zendayina pojavljivanja na crvenom tepihu iz nužde.

'Imao sam vintage trgovinu u Chicagu i nosila je brojne komade koji su dolazili iz nje. Nitko nam nije želio ustupiti dizajnersku odjeću.'

  • +3
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumica 'Euforije' debitirala je na Met Gala s 18 godina, a dvije godine kasnije prvi put je osvanula na naslovnici Voguea. Od tada, dvojac je privukao pažnju svojim kultnim modnim suradnjama, koje su bile u skladu s filmom 'Dina' i 'Challengers'.

Primjerice, tijekom turneje za 'Dinu: Drugi dio', Roach je stilizirao Zendayu u odjeći u stilu robota iz arhive Thierryja Muglera. Dok je promovirala 'Challengers', Zendaya je teniskom sportu dala potpuno novo značenje svojim svijetlozelenim haljinama, bijelim teniskim suknjama i cipelama s petom od teniskih loptica.

met gala

Pogledajte spektakularne haljine s najglamuroznije modne zabave u godini

Pogledaj galeriju

Prije nekoliko dana imala je zapažen stajling na Met Gali, noseći haljinu u bojama paunova repa, koja je bila naklon Diorovoj modnoj kolekciji za proljeće 1999. Dizajnirao ju je John Galliano za brend Maison Margiela Artisanal, a za stajling je zaslužan upravo Roach. Tada je otkriveno da je haljina završavana u zadnjim trenucima te do posljednjeg trena nije bila gotova.