odmor pod suncem

Uskrs u srcu Dalmacije - uživajte u tradiciji i običajima uz dozu modernih užitaka

22.03.2024 u 13:12

Bionic
Reading

U današnje vrijeme, kada je život i više nego užurban, činjenica da postoje mjesta gdje se i dalje drži do tradicije uistinu je važna i posebna. Šibenski hotel Amadria Park Hotel Andrija, kao i susjedno mu Dalmatinsko etno selo, i ove će godine oživjeti uskrsne običaje Dalmacije, a osim tradicionalnih jela, u kojima ćete moći uživati, održat će se i razne uskrsne radionice za djecu, kako bi im se pružio duh nekih starih vremena

U doba najvećih blagdana, umjesto da se uživa u zajedničkom vremenu, dani se provode u strci i zbrci. Kuće i stanovi mahnito se čiste, a o nakuhavanju i pečenju 135 vrsta kolača nećemo ni pričati. Lijepo vrijeme, u kombinaciji s morskim zrakom, dobitna je kombinacija za mnoge, stoga za vas imamo prijedlog kojem ćete teško odoljeti.

Ako želite dobro se odmoriti, napuniti baterije te uz sve to uživati u duhu tradicije, rješenje je nadomak ruke. Na vama je samo da spakirate sve potrebno, sjednete u automobil i krenete u jedan od najljepših gradova na našoj obali, smješten u samom srcu Dalmacije.

  • +6
Uskrs u Šibeniku Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Upravo tamo, u Krešimirovom gradu, Šibeniku, ove godine provedite sa svojim najdražima najljepši proljetni odmor i doživite Uskrs na način na koji to do sada vjerojatno niste ni imali prilike.

Ove godine Uskrs pada na 31. ožujka, a produženi vikend bit će vam sasvim dovoljan da, ako ne znate, upoznate tradiciju i duh starih vremena, ali i da se najmlađi kući vrate bogatiji za jedno divno iskustvo, koje mogu doživjeti u prvom dječjem hotelu u Hrvatskoj. Riječ je naravno o hotelu Amadria Park Andrija, koji je u potpunosti prilagođen najmlađima - od morskih motiva koji se protežu kroz cijeli hotel, pa sve do nevjerojatne udobnosti i svega potrebnog za najbolji dječji provod.

Raznovrsne aktivnosti, koje se i inače ovdje nude, dodatno su prilagođene za sam Uskrs, a sve u cilju da se potakne kreativnost, mašta i umjetnički izražaj koji će ih zabaviti satima. Ova je ponuda inače pravi win - win, jer dok djeca uživaju u kreativnom izražavanju, roditelji mogu odmoriti i opustiti se od stresa u obližnjem wellness spa-u.

Za sve one koji dan žele započeti na najljepši mogući način, organizirana je i jutarnja joga, a za ostale postoji mogućnost korištenja vanjskih sportskih terena - košarka, badminton, odbojka na pijesku, mali nogomet, stolni tenis, street workout.

Osim hotela, sve generacije, od najmlađih do najstarijih, očarat će i pravo malo Dalmatinsko etno selo, koje se nalazi u samom srcu Amadria Parka. Već sam dolazak u selo ostavit će vas bez riječi, jer će vas malene kamene kućice odvesti u potpuno drugačiji svijet, koji je danas gotovo pa i zaboravljen. Riječ je o okruženju nadahnutom istinskim vrijednostima s bogatom dalmatinskom tradicijom, gdje ne samo da ćete imati priliku uživati u brojnim izvornim delicijama, već ćete se susresti i s tradicijom te načinom života kojim su živjeli naši preci.

Ulaskom u Dalmatinsko etno selo zaboravit ćete u potpunosti na užurbani tempo gradske vreve i napokon punim plućima uživati u dragocjenim trenucima sa svojim najdražima. Upravo tamo na sam Uskrs moći ćete uživati u tradicionalnom uskrsnom doručku, tijekom kojeg ćete moći uživati uz glazbu uživo, nakon čega ćete kroz mnoštvo igara, aktivnosti i zabave provesti odmor kojeg ćete se uvijek rado sjećati.

Ono što će biti poseban doživljaj za najmlađe, osim radionice na kojoj će moći naučiti kako se izrađuje uskršnja pogača, potraga je za uskrsnim jajima sa zekom, a potom i uskršnja obiteljska olimpijada, koje ćete se sjećati i prepričavati još godinama.

U bogatoj ponudi tu su kulinarske i kreativne radionice, radionice koktela, kao i one uskršnje pogače i jaja, kao i Pirate Adventure Mini Golf te turnir u PS5, a za savršen završetak odmora spremna je i kazališna predstava 'Put oko svijeta'. Svaki dobar odmor, pogotovo u dječjim očima, ne može biti bez jedne večeri provedene u mini disku, a za one željne mirnijeg provoda tu je filmska večera uz kokice.

Kada uz sve to dodate i dva izleta, koja ne smijete propustiti ako ste u Šibeniku, dobit ćete uistinu putovanje za pamćenje. Ovdje je, naravno, riječ o posjeti Tvrđavi svetog Mihovila, gdje se ljeti održavaju koncerti, zbog čega je s punim pravom nazivaju Tvrđavom kulture.

Osim nje tu je i Nacionalni park Krka, spomenik najviše kategorije, čije ljepote ostavljaju bez riječi, osobito brojni slapovi i jezera te sama rijeka Krka koja prolazi parkom. Rijeka Krka posebna je i po sedam sedrenih slapova koji krase park i privlače ljude iz cijeloga svijeta.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji s Amadria Parkom.