kristali, mašne, cvijeće...

Vladavini balerinki ne nazire se kraj: Nose se modeli s efektnim detaljima

05.11.2023 u 07:30

Bionic
Reading

Tjedni mode potvrdili su popularnost balerinki, koje ostaju omiljena obuća za prijelazno razdoblje, a sada ih krasi inovativan dizajn

Udobnim modelima cipela ne prestaje padati popularnost, a da će se ovaj trend nastaviti i u narednom periodu, postalo je jasno nakon što su gotovo svi brendovi u novim kolekcijama isticali razne modele balerinki, i to u inovativnom dizajnu.

Naime, na pistama smo se mogli uvjeriti u to da će balerinke dominirati i u novoj sezoni, ali u unaprijeđenom izdanju te s raznim dekorativnim detaljima, poput kristala, zakovica, cvijeća i mašni.

Ovo nije potpuna novost na modnoj sceni jer su Mary Jane cipele sa zakovicama brenda Alaia već stekle kultni status, međutim bogato ukrašene balerinke više neće biti iznimka - nego pravilo.

'Možda više nikad neću nositi štikle na zabavu. Ovo su apsolutno savršene prijelazne cipele', ističe urednica Voguea Laura Hawkins, a svoj par nosi u svim prigodama, bilo da je riječ o odlascima na posao ili večernju zabavu.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Osim balerinki ukrašenih kristalima, Prada ima još jedan avangardni model šiljastih ravnih cipela s 3D cvjetnim dekoracijama, Khaite je predstavio elastični model ukrašen dijamantima, a Le Monde Beryl donosi efektan dizajn sa šiljcima.

U bogatoj ponudi istaknuo se i Loewe te je na nedavnom Pariškom tjednu mode predstavio blistavu reinterpretaciju Chanelovih karakterističnih balerinki, optočenu kristalima srebrnog i zlatnog sjaja.

Za kraj, i u novoj sezoni imat ćemo priliku nositi ponešto suptilnije modele s detaljima ženstvenih mašni, a nastavit će se i trend nošenja prozirnih i tzv. ribarskih balerinki s mrežicom.