intervju

Bojana Gregorić Vejzović: 'Izazov mi je iskušati svoje granice, na to se zapravo Gordan i ja koncentriramo'

20.03.2022 u 16:03

Bionic
Reading

Popularni show 'Ples sa zvijezdama' Nove TV i ove sezone donio je zanimljive mentorsko-zvjezdane parove. Među njima je i nagrađivana glumica koju je publika zavoljela zbog uloga u brojnim televizijskim serijalima i filmovima te u predstavama na pozornici matičnog Dramskog kazališta Gavella u Zagrebu. Nekadašnja balerina vratila se u plesne cipele nakon gotovo tri desetljeća. Kakvi su joj dosadašnji dojmovi, koliko brzo je stekla kondiciju i kakva joj je konkurencija, među ostalim je otkrila za tportal

Jedna od naših najcjenjenijih umjetnica nedavno je proslavila 50. rođendan, no sudeći po pozitivnoj energiji i entuzijazmu koje Bojana Gregorić Vejzović pokazuje na probama popularnog showa 'Ples sa zvijezdama', za nju su godine samo broj. Premda je u prvoj emisiji svom plesnom partneru Gordanu Voglešu u žaru plesa slomila nos, u drugoj su emisiji s temom 'Fiesta Latina' osvojili publiku, ali i žiri. 'Najstroži' član žirija Marko Ciboci pohvalio ih je i dodao da su svojom izvedbom visoko postavili ljestvicu.

Prošla godina bila je izazovna za nju. Preboljela je koronu, a s obitelji se preselila u novi stan. Publika ju je mogla gledati u više kazališnih projekata, među kojima je i predstava 'Obavezan smjer', koju je napisao i režirao njezin suprug Enes Vejzović, s kojim je proslavila 16. godišnjicu braka. On i njihova djeca Raul i Zoe njezina su najveća plesna podrška i najvjerniji navijači.

Što su rekli klinci? Jesu su zadovoljni vašim novim plesnim angažmanom?

Jako su ponosni i obožavaju gledati emisiju. Kada sam im pokazala snimku jedne probe, komentar je bio - pa dobro, to je lako. Onda sam im rekla: 'Ok, ajde sad u minutu i pol skači u zrak 20 puta, zatim se vrti oko svoje osi isto 20 puta, a da ne padneš, i napravi recimo 20 čučnjeva… to je otprilike kao naša koreografija, a ja ću vas snimati da vidite kako izgledate dok to radite…' Počelo je gubljenje ravnoteže, posrtanje i smijanje… Od tog trena znaju koliko je ples težak, a treba ga znati izvesti tako da izgleda lagano. Tim više su ponosni.

Koliko vas je trebalo nagovarati da postanete jedna od natjecateljica?

Zapravo me nije trebalo nagovarati, jako sam se razveselila sudjelovanju. Ples je veselje, a baš to u ovom vremenu trebalo mi je kao podsjetnik da još ima ljepote i veselja.

Recite nam nešto i o vašem plesnom partneru. Jeste li kliknuli na prvu?

Gordana sam pratila od prošle sezone i jako se razveselila što je baš nas dvoje produkcija odredila kao par. Vrlo je požrtvovan, strpljiv i uporan mentor. S njim je i nemoguće moguće ostvariti.

Kako je zapravo došlo do njegove ozljede i je li vas to usporilo u probama, pripremama?

Uvježbavali smo ples za drugu epizodu. U jednoj vrtnji napravila sam pola kruga više, a Gordan je došao preblizu i dogodio se udarac. Ples je precizna forma i najsitniji detalji mogu biti presudni. Jako sam se zabrinula za Gordana, no on nije odustajao od proba, on je čudo!

  • +4
Bojana Gregorić Vejzović Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Koliko ste brzo stekli kondiciju?

Trebalo je vremena, no u četiri tjedna uz konstantne probe svaki dan po tri sata mogu reći da sam u formi koja može izdržati intenzivne treninge.

Tko bira skladbe na koje plešete, sami ili...?

Skladbe bira produkcija, uz svaku pjesmu postoji poveznica kojom ćemo ispričati neki dio naših života i iskustava.

Izvor: Društvene mreže

Za koji ples mislite da će vam najteže ići?

Ne želim tako razmišljati, svaki ples težak je na svoj način, no zapravo veselim se naučiti svaki za koji mi se pruži prilika.

Koga već sada smatrate najvećim konkurentom ili konkurenticom?

Mislim da su svi kandidati sjajni i normalno je da će svima nama jedan ples bolje pristajati, a s nekim ćemo se plesom pomučiti. No meni je izazov iskušati svoje granice, na to se zapravo Gordan i ja koncentriramo.

Jeste li ranije pratili taj format i neku od stranih verzija, možda talijansku?

Zapravo sam gledala pojedinačne plesove, a najviše naše zvijezde. Čista uživancija!

Što mislite, zašto gledatelji vole gledati poznate dok uče plesati?

Zato što je ples veselje i dobro raspoloženje, a to nam svima treba! Pogotovo u današnjem vremenu punom strahota koje nas okružuju. To znači pobjeći na dva sata od svojih problema, sanjati da sve opet može biti ples, uz šljokice i radost.

A što biste preporučili ljudima, mogu li baš svi plesati i zašto je dobro baviti se plesom, baviti se bilo kojom tjelesnom aktivnošću?

Svi mogu plesati, baš svi! I oni u kolicima i oni s tugom u srcu, pa i oni usamljeni, najvažnije je naći glazbu koja vas pokreće i prepustiti se… Ples liječi!